Bölge sakinleri ve yolu sık kullanan sürücüler, özellikle yetersiz ışıklandırma nedeniyle yabani hayvanları son anda fark edebildiklerini ve bu durumun ciddi kazalara yol açtığını belirtiyor. Gece saatlerinde yola çıkan tilki, köpek ve domuz gibi yabani hayvanlar, hem araçlar için hem de kendileri için büyük bir tehlike oluşturuyor. Sürücüler, yolun ışıklandırılması ile bu tehlikenin önüne geçebileceğini dile getiriyor.

A 511194 F1207A1C51768C5F0Fa462F6787A4A2E

Her gün yola, yaban hayvanlarının çıktığını dile getiren sürücüler, "Geçen hafta bir arkadaşımız, karşısına aniden çıkan bir domuz yüzünden kaza yaptı. Çok şükür can kaybı olmadı ama araç kullanılamaz hale geldi. Yetkililerin bir an önce buraya ışıklandırma yapması gerekiyor. Özellikle gece görüşünü zorlaştıran karanlık nedeniyle oldukça tedirginiz. Işıklandırmanın yapılmaması halinde kazalar artabilecek ve bu durumun daha ciddi sonuçlara yol açacak” dedi.

Aydın’da jandarma ve öğrencilerden doğa için işbirliği Aydın’da jandarma ve öğrencilerden doğa için işbirliği

Bölge halkı ve sürücüler, Koçarlı-İncirliova arasındaki 9 kilometrelik yolun bir an önce aydınlatılması için belediye ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu. Yetkililerin bu talebi en kısa sürede değerlendirip gerekli çalışmaları başlatması, hem sürücülerin hem de yaban hayvanlarının güvenliği için büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ