Kuşadası Belediyesi Sinaia Forever Festivali'ne katıldı Kuşadası Belediyesi Sinaia Forever Festivali'ne katıldı

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Aydın Valiliği de söz konusu tatil gününü pazar olarak belirledi. Pazar tatili, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, dükkanlarını pazar günü izinsiz açmamaları konusunda esnaf uyarılırken denetimlerde yer alan Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar da gelinlere gül dağıtarak çiftlere mutluluk diledi.

Aydinda Berber Ve Kuaforlere Pazar Denetimi 488596 1C8Df9Eee41C73B53F94029E29Caba08

EN DÜŞÜK CEZA 9 BİN 600 LİRA


Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Aydın Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, bugün berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Denetimlerde İl Müdürü Aksu, esnafa konuyla ilgili bilgilendirme yaparak pazar günü izin almadan dükkanlarını açmamaları hususunda uyardı. Denetimlerde herhangi bir cezai işlem uygulanmazken denetimlerin her hafta devam edeceği vurgulandı. Denetimler esnasında Başkan Avşar, dükkanlarda saç ve makyaj işlemi yaptıran gelinlere gül vererek çiftlere mutluluk diledi. Öte yandan bundan sonraki süreçte pazar günü izinsiz dükkanları açmaları halinde esnafa en düşük 9 bin 600 lira cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Aydinda Berber Ve Kuaforlere Pazar Denetimi 488596 305C3Db8Dcfb7A8887E511F560970Eb8

“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”


Denetimlerle ilgili açıklama yapan Başkan Avşar, “Aydın Valiliğimiz tarafından birçok faktör göz önüne alınarak, çalışmalar yürütülmüş ve kapalı olacağımız gün, “pazar” günü olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda uygulamanın yürürlüğü girmesiyle bugün Aydın Ticaret İl Müdürlüğümüz denetim gerçekleştirdi. Değerli oda üyelerimiz, uygulamayla ilgili bilgilendirildi ve izinsiz dükkanlarını açmamaları konusunda uyarıldı. Biz, Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de esnafımızın mağdur olmaması için çalışacağız. Esnafımızdan talebimiz, lütfen izin almadan dükkanlarını açmasınlar ki cezai işlemle karşılaşmasınlar. Biz esnafımızın cezayla karşılaşmasını asla istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aydinda Berber Ve Kuaforlere Pazar Denetimi 488596 814E049Af2Fdc124D14Aac5Cfbfc6872

Kaynak: HABER MERKEZİ