Olay, Hasanefendi Mahallesi Enstitü Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı apartmanda meydana geldi. Apartmanın havalandırma boşluğundan yoğun şekilde yanık kokusu ve duman geldiğini fark eden vatandaşlar, yangın çıkmış olabileceği endişesiyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İTFAİYE EKİPLERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye ekipleri, apartmanda ve havalandırma boşluğunda detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontroller sırasında yoğun yanık kokusunun kaynağı belirlendi. Kokunun, elektrikli su ısıtıcısına ait kablonun yanması nedeniyle oluştuğu tespit edildi.
APARTMAN SAKİNLERİ RAHAT NEFES ALDI
Ekiplerin gerekli güvenlik kontrollerini tamamlamasının ardından herhangi bir yangın tehlikesi bulunmadığı belirlendi. İtfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrıldı. Kısa süreli korku ve panik yaşayan apartman sakinleri ise olayın yangından kaynaklanmadığının anlaşılmasıyla rahat bir nefes aldı.





