Tüccarların incir bahçelerine gelerek satın aldığı aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla bir marka olan taze incirlerin sofralara ulaşması için adeta zamanla yarışılıyor.

"EKONOMİK YÖNDEN AVANTAJLI"

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, dünyanın en kaliteli taze incirinin yetiştiği yerin Buharkent olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 'Buharkent olarak, binlerce üreticimiz ve yıllık 25 binden fazla taze incir üretimiyle öne çıkan bir ilçeyiz. Aydın'da incir hasadının ilk olarak bizim ilçemizde, 15-20 gün önce gerçekleştiğini belirtmek isterim. Ekonomik açıdan büyük avantaj sağlayan bu ürün, ilçemize önemli katkılar sunmaktadır.'"

TAZE İNCİR NASIL TÜKETİLİR

Taze incir, tatlı ve aromatik bir lezzete sahip olan bu meyve yaz aylarında mevsimindedir ve çeşitli şekillerde tüketilebilir.

Taze incirleri tek başına atıştırmalık olarak yiyebilir, salatalara, yoğurda veya tahıllara ekleyebilirsiniz. Ayrıca tatlılar, reçeller ve marmelatlar için de ideal bir malzemedir.

Taze incir alırken, pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip, yumuşak ve esnek olanları tercih etmek önemlidir.

Kruvaziyer yolcuda Türkiye'de zirve Kuşadası Limanı'nda Kruvaziyer yolcuda Türkiye'de zirve Kuşadası Limanı'nda

Taze incirin bazı faydaları şöyle:

  • Lif bakımından zengindir, bu nedenle sindirime yardımcı olur ve kabızlığı önler,
  • Potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengindir,
  • C vitamini, A vitamini ve K vitamini gibi vitaminler açısından zengindir,
  • Antioksidanlar açısından zengindir, bu nedenle hücre hasarına karşı korumaya yardımcı olur.
Muhabir: ÖMER ARAZ