Aydın’da başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Tevfik Fikret Koca başkanlığındaki AYUDER, kente değer katmaya devam ediyor. Aydın’ı dünyada tanıtmak ve ihracat değerlerini arttırmayı amaçlayan AYUDER’in öncülüğünde Söke’de Afrikalı heyetin katılımıyla iş insanlarına yönelik ‘2. Hedef Afrika’ konulu konferans düzenlendi. Söke Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya katılım yoğun oldu.

“AFRİKA İLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURUYORUZ”

Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, AYUDER Başkanı Tevfik Fikret Koca ve çok sayıda iş insanın da katıldığı konferansta Afrikalı heyet ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Konferansta konuşan Başkan Koca, “Afrika ile Türkiye arasındaki iş birliğini geliştirmek, tarım, gıda sektörü ve tarım teknolojileri konusunda yeni fırsatlar yaratmak için bir araya geldiğimiz bu önemli etkinlikte sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Aydin Ile Afrika Arasinda Ticaret Hacmi Artacak 513945 7273F0Eaf492950420691E3E9A4A1C21

Afrika’nın tarım potansiyeli son yıllarda daha fazla dikkat çekiyor. Kıta, dünya tarımsal üretiminin önemli bir kısmını oluşturma kapasitesine sahip. Ülke olarak, bu potansiyeli desteklemek ve birlikte gelişmek için uzun süredir Afrika ile güçlü bağlar kuruyoruz.

Bu programlar çerçevesinde Afrika’nın zengin tarımsal kaynakları ile Türkiye’nin tarım teknolojileri konusundaki bilgi birikimini birleştirerek, iki kıta arasında güçlü bir sinerji yaratmayı amaçlıyoruz. Bu sinerji sadece ekonomik faydalar sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artıracak, çiftçilerin yaşam standartlarını yükseltecek ve gıda güvenliğine katkıda bulunacaktır.” dedi.

Aydin Ile Afrika Arasinda Ticaret Hacmi Artacak 513945 0Cda12Cb9Da4297F70012299A9A46207

“İŞ BİRLİĞİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Başkan Koca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sayın Zeki Güvercin ve Paydaşlarımızla birlikte; tarım ve tarım teknolojileri alanında ortak projelerin başlatılması için yeni kapılar açmayı, Afrika ve Türkiye arasındaki iş birliğini daha da ileriye taşıyarak, gıda üretiminden tarımsal mekanizasyona, akıllı tarım uygulamalarından dijitalleşmeye kadar birçok alanda önemli adımlar atmayı hedefliyoruz. Bu önemli etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sağlayan ve ev sahipliği yapan Söke Ticaret Borsası Başkanı Sayın Nejat Sağel’e değerli destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emek harcayan GR Events Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeki Güvercin’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Aydin Ile Afrika Arasinda Ticaret Hacmi Artacak 513945 10Acc04F222593F4800Cf7B4E325A75E

Afrika ile ticari ilişkilerin gelişiminin önemine dikkat çekerek, Başkan Sağel ise "Afrika, geleceğin en önemli coğrafyalarından biri olacak. Bugün atacağımız dikkatli adımlar, bu kıtada güçlü birlikteliklerin temelini atacak.” diye konuştu.

Söke’de yeni hayvancılık destekleme modeli anlatıldı Söke’de yeni hayvancılık destekleme modeli anlatıldı

Aydin Ile Afrika Arasinda Ticaret Hacmi Artacak 513945 872A8A34C3B57Ebd880Eb0940Dc16E8D

Kaynak: HABER MERKEZİ