Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup takımlarından 10 Numara Sportif Efeler 09 SFK ile Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Yıldızspor, güç birliği yaptı. Genç oyunculara şans veren bir kulüp olan Efeler 09 ile altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla marka olan Aydın Yıldızspor, iş birliği anlaşması gerçekleştirdi. Söz konusu anlaşma kapsamında 10 Numara Sportif Efeler 09 SFK Kulüp Başkanı Mahmet Gözüaçık ve Aydın Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, Efeler ilçesindeki Keyif Bahçesi’nde bir araya geldi.

“SÜPER LİG TAKIMINDA OLABİLECEK LOJMANDI”

İki kulübün yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Başkan Gözüaçık, önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirterek “Efeler 09 ve aynı zamanda bölgenin en önemli öz kaynak kulübü Yıldızspor ile bir işbirliğine imza attık. Ülkemizde en çok futbolcu çıkarma oranı Ege Bölgesinde. Bizde bu bölgede doğru bir kulüple iş birliği yapmak adına harekete geçtik. Kaya başkanımın davetiyle Yıldızspor'un konakladığı lojmanı gezmiştim. Gördüğüm lojman birçok Süper Lig takımında olabilecek lojmandı. Beslenme, dinlenme ve çalışmaya çok önem gösteren bir lojman oluşturulmuş. Türkiye'de birçok kulüp artık altyapıya doğru yönelmeye başladı. Türk futbolunun olmazsa olmazlarından birisi yetiştiricilik kimliğidir. Eğer yetiştiremiyorsanız sürdürülebilir bir kimliğiniz olmuyor. Yurt dışında bu işler daha iyi ilerliyor çünkü çok iyi tesisleri var. Bizde doğru altyapı modeliyle birlikte bir yola çıktık.” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 19 142007

“OYUNCULARIMIZ YILDIZSPOR’DA OYNAYACAK”

Geçen yıllarda Yıldızspor’dan futbolcu aldıklarını anımsatan Gözüaçık, “Efeler 09, Yıldızspor'dan Tayyip Mevlüt Kaya, Emre Yıldırım, Uğur Çetinkaya gibi genç yetenekleri kadrosuna dahil etti ve bunlardan bir tanesi üst lige gitti. Diğer oyuncularımızın da üst liglere gideceklerine inanıyorum. Efeler 09'un 5 yıllık planlamasında 1. Lig var. 1. Lige altyapı markasıyla giriş yapmak istiyoruz. Türkiye'de bulunan tüm genç yetenekleri bünyemizde görmek istiyoruz. Biz Efeler 09 olarak akademik sporlarımızı oluşturacağız. U-17 ve U-19 yaş kategorilerinde oynayacak oyuncularımızı Yıldızspor'a vererek iyi maç oynama seviyelerini arttırmayı hedefliyoruz. Bizde Yıldızspor'dan alacağımız oyuncuları daha üst liglere göndermeyi hedefleyeceğiz. Türk futbolunun gelişmesi için bu tarz projelerin artması gerekiyor. Bizim hayalimiz bu projenin dünya üzerinde ses getirecek bir seviyeye ulaşması. Bununla ilgili Avrupalı bir çok meslektaşımızla da görüşüyoruz. Oyuncu alışverişi yapmak istiyoruz. Bir dünya markası haline getirmek için çok çalışacağız.” diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 19 142016

“ÖNCELİK EFELER OLACAK”

Anlaşmanın Türk futboluna hayırlı olmasını dileyen Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, “Mahmut başkanla yaklaşık bir buçuk 2 ay önce bir araya geldiğimizde aynı hedefler içerisinde olduğumuzu anladık. Bugüne kadar Mahmut başkanımızla sürekli iletişimde kaldık. Biz bir altyapı kulübüyüz. Altyapımızdan sayısız profesyonel takımlara gönderdiğimiz futbolcular oldu. Gönderdiğimiz oyuncular gittikleri takımlarda hep forma şansı buldu. Oyuncularımızı her yönüyle hazır hale getirmeye çabalayan bir kulübüz. Bugün akademik takımlarda olmayan çalışmalar yapıyoruz. Bir kulüp binamız var ve çocuklarımız sabah saatlerinde içeri giriyor, akşam saatlerine kadar orada futbol adına çalışmalar yapılıyor. Türkiye'deki en büyük eksiklik, yetiştirilen çocuklar gönderildikleri profesyonel takımlarda değer verilmiyor. Biz, Mahmut başkana göndereceğimiz oyuncuların a takımda forma şansı bulacağına inandık ve bu nedenle işbirliği içerisine girdik. Bundan sonra bizde yetişen tüm oyuncularımızı öncelikle Efeler 09'a teslim edeceğiz. Devre arasında bile kulübümüzde parlayan futbolcularımız Efeler 09 kampına katılma şansı yakalayacak. İnşallah bu birliktelik Türk futboluna hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 19 142025

On Numara Sportif Didim S.K iletişim ve reklam ajansını seçti On Numara Sportif Didim S.K iletişim ve reklam ajansını seçti

“EFELER'E DÖNMEK MİNİMUM 5 SENE”

Gündemi dair soruları da cevaplayan 10 Numara Sportif Efeler 09 SFK Başkanı Gözüaçık, “Efeler'e dönmek minimum 5 sene gibi gözüküyor. Efeler ilçesinde bir stadyum yok. Seneye mi yapılır daha sonra mı yapılır bilemiyoruz. Stadyumun olmadığı yerde başka ilçelere gitmeye mecbur kalıyorsunuz. Didim'de stadını dört dörtlük hale getirdi. Maç oynanabilir belgesini de aldı. İlk maçımızı da orada oynadık. Efeler 09'un isminin değişmemesinin nedeni ise Ocak 2024'de Efeler 09 SK iken Efeler 09 SFK olmuş. İsim değişikliği için 1 yıl geçmesi gerekiyor. Didim halkının bu takımı sahiplenmesi için Didim isminin başına gelmesi gerekiyordu. Seneye de imkanlar dahilinde orada yarışabiliriz. Burada tesisleşme, stadyum gibi adımlar atılırsa buraya da gelebiliriz. Kaya başkanımızla görüşmelerimizde de şunu söyledik, inşallah bize alan tahsis ederlerde tesis inşa ederiz. Kaya başkanda yatırımcı bende yatırımcıyım. Tesis olmazsa bu iş yapılamaz. Türkiye Futbol Federasyonunun da takımlara katkısı çok gözükmüyor. 15 milyon liralık bir söz verdiler fakat sadece 1 milyon liralık bir ödeme gerçekleştirdiler. Kalan kısmında ne gönderecekleri de belli değil. Bütün kulüpler bu konuda çatırdamak üzere. Hatta haftaya Ankara'da bu durumla ilgili bir basın toplantısı düzenlenecek. Bizde bu maddi sıkıntılara çok girmemek için altyapıda işbirliğine gittik.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ