Nazilli ve Germencik'te elektrik kesilecek: O saatlere dikkat! Nazilli ve Germencik'te elektrik kesilecek: O saatlere dikkat!

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nün yatırımlarıyla ilgili sunum yaptı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının bir kısmının tamamlandığını bir kısmının da devam ettiğini dile getiren Altıntaş, bu yıl içerisinde toplam 3 milyar 49 milyon 335 bin TL yatırımın gerçekleştiğini ifade etti. 

FEN İŞLERİ DURMAK BİLMİYOR 
Fen İşleri’nde yatırımların toplam bedelinin 2 milyar 426 milyon 250 bin lira olduğunu belirten Altıntaş, “Fen işleri olarak Efeler ilçesi Eski Aydın Tekstil Alanı restorasyonu yapımı işi 462 milyon 100 bin lira, Işıklı Mahallesi Doğal Yaşam Parkı Peyzaj ve çevre düzenlemesi işi 211 milyon 608 bin lira, Didim Kültür Merkezi inşaatı 214 milyon, Kuyucak ilçesi kreş yapım işi 15 milyon lira, Mimar Sinan Mahallesi 3 bin kişilik kapalı spor salonu yapım işi 306 milyon 500 bin lira, il genelinde statik parke kaplama ve altyapı sanat yapıları yapım işi 1 milyar 30 milyon lira yatırım bedelleri ile devam ediyor. Tamamlanan projelerimiz arasında ise Söke ilçesi yeraltı otoparkı işi 23 milyon 500 bin lira, il genelinde parke kaplama ve yama yapılması işi 144 milyon lira, Kuşadası ilçesi Tariş Alanı restorasyonu işi 25 milyon lira, Söke otogarı 120 milyon 500 bin lira, Köşk ilçesi Akçaköy Düğün Salonu yapım işi 9 milyon 500 bin lira bulunuyor” dedi. 

ASKİ’DEN 7 PROJE 
ASKİ Genel Müdürlüğü’nün toplam yatırım tutarının ise 587 milyon 85 bin lira olduğunu kaydeden Altıntaş, “Bu yatırımlar 7 tanedir. 2’si tamamlanmıştır. 5’i devam etmektedir. Söke ilçesi Karakaya mahallesi içme suyu hattı inşaat yapım bedeli 2 milyon 680 bin lira tamamlandı. Aydın’ın muhtelif mahalle yollarına beton parke ile onarım yapılması işi yapım bedeli 30 milyon 385 bin lira tamamlandı. Kuşadası Davutlar-Güzelçamlı kanalizasyon hattı yapımı devam ediyor. Yapım bedeli 65 milyon lira ve bitiş tarihi 2024’tür. Buharkent kanalizasyon yağmur suyu, içme suyu ve atıksu arıtma tesisinin yapım bedeli 145 milyon liraya devam ediyor. Söke Atburgazı içme suyu yapım işi 10 milyon lira bedelle sürüyor, 2024’te bitirilecek. Söke kısmı kanalizasyon paketleme hattı, yağmur suyu Savuca ve Yenidoğan mahalleleri kanalizasyon ile Sazlı mahallesi kanalizasyon terfi hattı yapım bedeli 30 milyon 50 bin lira ve 2024’te tamamlanacak. Didim; Akbük, Fevzipaşa ve Denizköy mahalleleri ana kuşaklama kolektör yapım bedeli 204 milyon lira yapımı devam ediyor, bu projede bu yıl bitirilecek” diyerek yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ