Aydın Barosu, ekim ayında olağan genel kurula gidecek. Baro Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim ise mevcut Başkan Avukat Sezgin Çetin oldu.

Aydın’ı üzen ölüm! Genç yaşta hastalığa yenik düştü Aydın’ı üzen ölüm! Genç yaşta hastalığa yenik düştü

Aydın Barosu’na kayıtlı olarak 22 yıldır avukatlık yapan, 2018 yılında Baro Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen, Ekim 2021 ile Ekim 2022 tarihleri arasında Baro Başkan Yardımcılığı yapan ve 8 Ocak’tan itibaren de Baro Başkanlığı görevini yürüten Çetin, adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Çetin, Baro’da bulunduğu bütün görevlerde Baro’nun kurumsal yapısının korunmasına ve devamlılığının sağlanmasına, meslektaşlarının ve mesleğinin sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atmaya, her durumda ulaşılabilir ve şeffaf olmaya, meslektaşlarının görüş ve fikirlerini alarak hareket etmeye çalıştığını söyledi.
Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı olarak ve 100 yıllık mazisi olan Aydın Barosu'na yakışır şekilde Baro'yu temsil etmek amacıyla hareket ettiğini belirten Çetin, bundan sonraki süreçte de ayni azim ve istekle devam edeceğini anlattı.

Aydın Barosu’nun, Kadın Hakları Komisyonu’nun üstün gayreti sonucunda TÜBAKKOM Yürütme Kurulu’na seçildiğini ifade eden Çetin, Baro’ya kazandırdıkları bu başarının haklı onur ve gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Ülkede yaşanan ekonomik sorunların mesleğini ve Baro’yu fazlasıyla etkilediğini kaydeden Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gün geçtikçe büyüyen sorunlarının, hukuka güven ve adalete erişim noktasında yaşanan toplumsal sıkıntıların da farkındayım. Bu sorun ve sıkıntıların büyük bir kısmının çözümünün tek başına meslektaşlarımızın ve baroların iradesine bağlı olmadığı da açıktır. Bu gerçekliğe rağmen bugüne dek bahane bulmaksızın baro içerisinde çözüm oluşturmaya gayret gösterdim. Bu husustaki kararlığımı, mesleğe, hukuka ve topluma dair Aydın Barosu'nun duruşunu her platformda dile getirdim.”

Çetin, Baro’nun kurumsal yapısını tüm menfaatlerden üstün tutarak, mesleğinin itibarının arttırılması, mesleki faaliyet alanlarının genişletilmesi, daha sağlıklı çalışma koşullarının oluşturulması, mesleğinin ifasında yaşanan sorunların çözümü, meslektaşları ve Baro arasındaki diyalogun ve dayanışmanın arttırılması, genç meslektaşları ve kamu avukatlarının sorunlarının çözümü yönünde somut adımlar atmak, gece gündüz demeden çalışma istek ve iradesi ile başkan adayı olduğunu dile getirdi.
 

Muhabir: EMRAH DİNÇER