Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü

İstanbul Motorlu Araçlar Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, kredi ve faiz oranları ile kullanıcıların sıfır otomobile yönelmesinin ikinci el otomobil piyasasında durgunluğa yol açtığını belirtti. Ertemel, sıfır otomobillerde yapılan indirimlerin ikinci el piyasasında aynı şekilde yansımayacağını ve bu nedenle düşük talebe rağmen fiyatların sınırlı oranlarda düşeceğini ifade etti.

237737

SEKTÖRDE DURGUNLUK GÖRÜLÜYOR

Galerici esnafı, fiyatların ortalama 200 bin TL düşürülmesine rağmen sektörde büyük bir durgunluk yaşandığını belirtti.

Sektörde ciddi bir durgunluk olduğunu vurgulayan galerici Cem Tarık Figen, "Sektörümüz çok sıkıntı içerisinde. 20 yıldır bu sektörün içindeyiz, böyle bir durum görmedik. Faizlerin yüksek olması sektöre olumsuz yansıdı. Gidişat iyi değil. Bayramı satış yapamadan geçirdik. Bir milyon TL değerindeki araçların fiyatları 750 bin TL'ye kadar gerilemiş durumda, buna rağmen satış yok. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmıyor, mevduatlarını bankalarda değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu da sektöre olumsuz yansıyor," dedi.

4 Nbxa

30 YILDA İLK OLDU

Uzun yıllardır ikinci el araç piyasasında faaliyet gösterdiklerini belirten Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Göksel Levent, bugüne kadar benzer bir durumla karşılaşmadıklarını aktardı. Levent, "Yaklaşık 34 yıldır sektör içerisinde hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar böyle bir durgunluk yaşamadık. Sektör can çekişiyor. Sitemize gelen insanlar gezmek amaçlı geliyor. Bayramla birlikte bir hareketlilik olur diye bekledik ama bu da olmadı. Yüzde 20-30'lara varan fiyat düşüşlerine rağmen yine müşteri bulamıyoruz. Vatandaş birikimlerini bankalarda değerlendiriyor. Sektörümüz çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor," diye konuştu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI