Milli futbolcu Merih Demiral’ın Avrupa Şampiyonası’nda aldıkları galibiyeti bozkurt işaretiyle kutlaması tartışmaları beraberinde getirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan “Bozkurt işareti milliyetçilere ya da Türklere mahsus değildir. Bu ayrımlar doğru değil. Biz de geçmişte bu semboller üzerinden ayrıştırma peşine düşenler olmuştu. Yani zafer işareti olursa yasak, bozkurt işareti olursa serbest diye bir yaklaşım doğru değil” diyerek tartışmanın fitilini ateşledi.

Aliciktan Chpli Tezcana Bozkurt Isareti Tepkisi 485506 9800Cf65Ca22580475Ac19Ec7Db7D03A

“KUTLU DEĞERLERİ ANLAMASINI BEKLEMİYORUZ”

CHP’li Tezcan’ın bu sözlerine MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’tan yanıt gecikmedi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin birilerini rahatsız ettiğini belirten Alıcık, “Türk Tarihi konusunda cahillik, CHP tarihinde de derin cahillik içindeler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ruhunu incitiyorlar. Kahraman Türk Ordusuna çirkin iftiralar atanların, mandacılıktan medet umanların, kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset üretileme derdinde olanların Türk milliyetçiliği, ülkücülük, bozkurt gibi kutlu değerleri anlamasını beklemiyoruz” dedi.

Atmaca istifasında onu hedef göstermişti! Milletvekili Bülbül gazetecilerin sorularını yanıtladı Atmaca istifasında onu hedef göstermişti! Milletvekili Bülbül gazetecilerin sorularını yanıtladı

Aliciktan Chpli Tezcana Bozkurt Isareti Tepkisi 485506 01Fc2Ff78Afbe0Ee2B3E9Abf0Aba6865

ATATÜRK VE BAŞBUĞ HATIRLATMASI

Alıcık, “CHP kuruluş itibariyle kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları çizgisinde, Türk milliyetçiliğini esas alan tam bağımsızlıktan taviz vermeyen, unutulan eski tarihini araştırıp sahip çıkan ve Türk'ün milli sembolü Bozkurt’u simge edinen bir parti olarak kurulmuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı sonrası milliyetçilik çizgisinden hızla uzaklaşmış, milliyetçilik sadece altı ok'tan biri olarak sembolik bir hal almıştır. Başbuğ Alparslan Türkeş ‘CHP Atatürk'ün çizgisinden çıkmamış olsaydı; ben MHP'yi kurmazdım’ sözü ile hiçbir değerlendirmeye gerek kalmaksızın konuyu bitirmiştir” diyerek bozkurt işaretiyle ilgili tartışmaya noktayı koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ