Orman yangınlarının yaşanmaması için açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, vatandaşları göreve davet ederek ormanların korunmasının önemine dikkat çekti. Orman yangınların Türkiye’nin ciğerlerini yaktığını vurgulayan Alıcık, “Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ( SAV) "Bir kimse bir ağaç dikerse Allah, o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar" sözlerini hatırlatarak vatandaşları ağaçlandırma ve ağaçları koruma konusunda göreve davet etti.
“ORMANLAR MİLLİ SERVETİMİZ”
Alıcık yaptığı açıklamada;” Ormanlarımız milli servetimizdir. Bu serveti korumak her vatan evladının ihmal edemeyeceği bir görevidir. Ormanlarımızla ilgili pek çok atasözü vardır ve milli hafızada kayıtlıdır. Yaş kesenin baş keseceği, beşikten mezara kadar ağaca muhtaçlığımız, ağaçsız memleketin duvaksız geline benzeyeceği hep söylenegelmiştir. Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde orman zenginliğimizi anlatarak, Anadolu’nun bir ucundan diğer ucuna kadar neredeyse güneş görülmediğini yazmıştı. Bu tespiti destekleyen bir başka yaygın rivayete göre de, bir sincap İzmir’de ağaca çıksa hiç yere inmeden Van’a kadar gitmesi mümkünmüş. Ormanlar hem gücümüz hem de süsümüzdür. Denizlerin en mavisi bizdedir. Çiçeklerin en solmazı bizimdir. Toprakların en bereketlisi bizim emanetimizdedir. Ancak yeşile düşman kesilenler, ormana tahammülsüz olanlar dönem dönem sadece ağaçlarımızı değil canımızı da yakmaktadır. Ormanlar, coğrafyanın akciğeri, börtünün, böceğin, diğer pek çok canlının yuvasıdır” ifadelerini kullandı.
“EN BÜYÜK ÖNLEM DOĞA SEVGİSİDİR”
“Ormana kast edenler vatana kast etmişlerdir” diyen Alıcık,  şunları söyledi: “Büyük Hünkarımız Fatih Sultan Mehmet Han, bu söylediklerimden mülhem, “ormanda dal kesenin başını keserim” diyerek meselenin hayatiyetini ifade etmişti. Ormana düşmanlık iblise hizmetkarlıktır. İmanla çarpan kalpler; insan, doğa ve hayvan sevgisiyle birleşen tertemiz gönüller iblisin ateşle saldırısını her zeminde karşılamaya muktedirdir. Hz.Mevlana’nın aynen dediği gibi; “Ağaca su vermek adalet, dikene su vermek zulümdür. Adalet bir nimeti yerine koymak, zulüm ise yerinden söküp almaktır.” Kuşların aç kalmaması için dağlarına buğday, ev önlerine ekmek kırıntıları serpilen, susuzluk çekmemeleri için de pencere pervazlarına su koyulan, yani her canlının hakkını gözeten Türk-İslam medeniyetinin en önemli değeri adalettir, hakkın ve haklının müdafaasıdır. En büyük önlem doğa sevgisidir.”
“ORMANLARI KORUYALIM”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ağaçsız orman ve ağaçsız toprak vatan değildir. Eğer vatan denen şey kupkuru dallardan, taşlardan, ekilmemiş alanlardan, çıplak ovalardan, kentlerden, köylerden oluşmuş olsaydı, onun zindandan hiçbir farkı olmazdı” sözlerinin herkese rehber olması gerektiğini ifade eden Başkan Alıcık; 112 arayarak yapılacak erken bir uyarının ormanlarımızı koruyabileceğini kaydetti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ