Aydın’ın İncirliova ilçesindeki Akçeşme Mahallesi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenlendi. Akçeşme muhtarı Esra Türkeri ve mahalle halkının imece usulü düzenlediği aşure hayrına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure hayrına İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Taner Emre, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Müslüm Güçtekin, CHP’li belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Muhtar Türkeri ve mahalle sakinleri, davetlilere kendi elleriyle aşure ikram etti. Birlik ve beraberlik görüntülerine sahne olan aşure hayrında Kerbala Şehitleri için dualar edildi.

Screenshot 4-6

“AŞUREMİZ, KARDEŞLİĞİ VE DAYANIŞMAYI TEMSİL EDER”

Aşure hayrıyla ilgili konuşan muhtar Türkeri, “Bizler 680 yılında İmam Hüseyin’in ve 71 ehlibeytin Kerbela’da şehit edilmesi dolayısıyla, onların matemini yaşamak ve onları anmak, bugünlere ulaştırdığı mesajları anlamak için, muharrem ayında, sessiz, israfsız, gösterişten uzak, 12 gün boyunca oruç tutarız. Matem orucumuzun bitiminde, umudun ve sevginin aşuresini pişirip, ayırt etmeksizin herkesle paylaşırız. Aşure Günümüzün tüm inançların ve kültürlerin ortak bir payda da buluştuğu, dayanışma ve sevgi duygularının da öne çıktığı bir gün olması için çaba sarf ederiz. Aşuremiz, kardeşliği, birliği ve dayanışmayı temsil eder. Mahallemizde düzenlediğimiz Aşure Günü etkinliğimizde, aşure pişirenlere, dağıtanlara, paylaşanlara ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Muharrem ayı içerisinde ilahi aşkla tutulan yas ve oruçların, paylaştıkları hak lokmalarının, kabul ve makbul olmasını diliyor, Kerbela’da yitirdiğimiz İmam Hüseyin ve ehlibeyti dualarla ve rahmetle anıyorum. Aşure Günümüzün barışa, kardeşliğe ve hoş görüye vesile olmasını, Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Screenshot 3-13

TŞOF Başkanı Yiğiner, Didim Şoförler Odası’nı ziyaret etti TŞOF Başkanı Yiğiner, Didim Şoförler Odası’nı ziyaret etti

Başkan Kaya da “Muharrem Ayı'nın tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Muhtarımız Esra Türkeri başta olmak üzere, tüm mahalle sakinlerimize hayrın yapılmasına sağladıkları katkı ve bizlere gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Screenshot 2-13

Kaynak: HABER MERKEZİ