Didim’e bağlı Akbük mahallesinde bulunan tarihi 2 Bin 500 yıl öncesine dayanan şifalı su kaynağı ‘Soğuk Su’ ya giden halk plajında, yine aynı bölgede yer alan bir otelin halk ve çevre sağlığını tehlikeye aratarak denize lağım sularını saldığı ileri sürüldü.

Halk ve çevre sağlığını tehdit eden durumla ilgili olarak mahalle sakinleri durumu cep telefonları ile kayıt altına alarak, bölgede protesto eylemi düzenledi.

Akbuklulerin Plajda Foseptik Eylemi 492107 A0Dc1780C12184B12435F661Eb9420Ea

“DENİZİMİZİ VE ÇEVREMİZİ KORUYACAĞIZ”

Mahalle sakinleri Akbük halk plajında “Denizimizi Kirletemezsin” sloganları atarak yürüdüler. Yaşanan çirkinliği tüm resmi kurumlara şikayet ettiğini ifade eden Akbük’te yaşayan vatandaş Ahmet Cenap Türker “Bir motorun arızası sonucu bunun olduğunu söylüyorlar. Bu olayın hiç bir açıklaması yapılamaz. Siz sahile lağım çukurundan veya herhangi bir yerden bir boru koyamazsınız. Koyduğunuz borudan da yağmur suyu yerine lağım akıyorsa böyle bir bağlantının bilinçli yapıldığını düşünür herkes. O boruyu oraya koyamazsın. Biz de Albük halkı olarak gereken şikayette bulunur, durumun tekrarlanmaması adına çevremizi denizimizi korumak için sizi protesto da ederiz şikayet de ederiz.” dedi.

Türker ayrıca “Akan pis sudan inceleme yapmak adına numune alan yetkililerden gelecek cevabı ve otele verilecek cezayı bekliyoruz. Bu olay bu şekilde devam ederse bir sonraki eylemde yüz kişi değil binlerce Akbüklü burada olacak. Plaja çadır kurup gerekirse gece gündüz nöbet tutacağız ama denizimizi doğamızı çevremizi Akbük’ü koruyacağız” ifadelerine yer verdi.

Akbuklulerin Plajda Foseptik Eylemi 492107 277Fe91C6A1Dd8Da1Cf66Ec94A82922A-1

“DİDİM BELEDİYESİ ADIM ATTI”


“O otelin önünde yani sahile yani denizin içene giden 2 - 3 ayrı boru var. Duş suları falan da denize geliyor. Gerekirse burada nöbet tutacağız ama bu durumun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Akbük halkı Didim Belediyesi WhatsApp Şikayet hattı üzerinden konuyu şikâyet ettiklerini de ifade ettiler.

Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

Didim Belediyesi WhatsApp Şikayet hattı üzerinden gelen cevapta “Şikayet ekiplerimizce yapılan tespitler video kayıtları fotoğraf ve tutanaklar Çevre kanunu kapsamında değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ayrıca otel olduğu için Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gerekli işlemler yapılması için gönderilmiştir.” İfadelerine yer verildiği de bildirildi.

Plajdaki kötü kokudan da şikayetçi olan Akbüklüler basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Akbuklulerin Plajda Foseptik Eylemi 492107 43E959F26Fae6698A241B06Dda42C3E5


 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN