Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, aile hekimliği ile ilgili önemli bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ve bu düzenlemenin tamamlandığını açıkladı. Düzenleme şu anda onay ve inceleme aşamasında. Bakan Memişoğlu, yaptığı açıklamada, "Hekimliğini hakkıyla yapan arkadaşlarımız çok avantajlar elde edecekler," diyerek, iyi hizmet sunan aile hekimlerinin birçok fırsat elde edeceğini vurguladı.

Atatürk Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunuldu Atatürk Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunuldu

Aile Hekimliği Düzenlemesinde Neler Var?

Bu yeni düzenleme ile aile hekimliği sisteminin daha etkin hale getirilmesi amaçlanıyor. Vatandaşların aile hekimlerini sağlık danışmanı olarak daha fazla kullanması hedeflenirken, Sağlıklı Hayat Merkezleri gibi hizmetlerin teşvik edilmesi planlanıyor. Böylece aile hekimleri, toplumun sağlık ihtiyaçlarını daha kapsamlı şekilde karşılayabilecek.

Özel Hastaneler ve Yoğun Bakım Üniteleri de Gündemde

Bakan Memişoğlu, sadece aile hekimliği değil, aynı zamanda özel hastanelerin denetimi ve yoğun bakım ünitelerinin başka şirketlere kiralanması gibi önemli konuların da gündemlerinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin sağlık sektöründe yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bakan, bu alandaki reformlarla Türkiye’nin sağlık sektörünü daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

MHRS ve İlaç Fiyatlandırma Modeli Değişiyor

Bakan Memişoğlu, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ile ilgili yaşanan randevu problemlerine de değinerek, bazı branşlarda randevu almanın zorlaştığını ve bu sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, ilaç fiyatlandırma modelinde de değişiklikler yapılmasının gündemde olduğunu açıkladı.

2025 Yılında Sağlık Personeli Atamaları Yapılacak

Sağlık Bakanı, 2025 yılı için sağlık personeli atamaları ile ilgili kadroların ilan edileceğini ve bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Bu atamaların, sağlık sisteminin kapasitesini artıracağı ve vatandaşların daha iyi sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracağı vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ