AFAD Başkanlığı yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde ülkemizin değişik bölgelerinden çıkan yangınlarda olumsuz etkilenen bazı yerleri Genel hayata etkili afet bölgesi ilan etti. Afet bölgesi ilan edilen yerler arasında Didim’e bağlı Hisar mahallesinde çıkan yangın bölgesi de yer aldı. Konuyla ilgili AFAD tarafından yapılan açıklamanın ardından Didim Ziraat Odası Başkanlığı da yangından etkilenen üretici ve çiftçilere uyarıda bulundu. 

Afad Afet Bolgesi Ilan Etti Didim Ziraat Odasi Magdur Ureticilere Cagri Yapti 497915 96E873891Ae7A20Ad76E35315Ed72Dce

Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

Didim Ziraat Odasınca yapılan açıklamada “Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız yangın felaketinden sonra AFAD Hisar mahallemizi de Afet bölgesi kapsamına aldı. İzmir ve Aydın illerimizin yangından etkilenen mahallelerinde hak sahibi çalışmalarına başlanmıştır. Konut ve işyerleri yangından etkilenen vatandaşlarımızın AFAD İl Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir. Meydana gelen orman yangınları sebebi ile konut ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımıza zarar tespit çalışmaları sonucunda Nakdi Yardım yapılacaktır. şeklinde paylaşılmış olup konuyla ilgili çiftçilerimize duyuruyoruz. Çiftçilerimizin AFAD yetkilerine başvurmaları zararlarını bildirmeleri gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN