2024-2025 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak olan İlahiyat Fakültesi’nin İlahiyat Bölümü ile Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Ekonomi ve Finans Bölümü lisans programlarının yanı sıra; Çine Meslek Yüksekokulu’nun Organik Tarım, Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyonu, Özel Güvenlik ve Koruma Bölümleri, Sultanhisar Meslek Yüksekokulu’nun Seracılık Bölümü ve Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Podoloji Bölümü ön lisans programları öğrenci kabul edecek olup; yerleştirme sonuçlarına göre açılan bölümlerin tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

ADÜ İletişim, Altın Portakal’a koşuyor ADÜ İletişim, Altın Portakal’a koşuyor

YÜKSELEN BAŞARI GRAFİĞİ

Üniversitenin, giderek artan güven endeksi, öğrenci memnuniyet anketleri, öğrenci dostu şehir gibi kriterler göz önünde bulundurulduğunda önemli bir başarı yakaladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, "Ege Bölgesi'nin en çok öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumlarından biri olan üniversitemiz, lisans düzeyinde yüzde 97.24, ön lisans düzeyinde ise yüzde 99.36 yerleşme oranıyla önemli bir başarı elde etmiştir. 'Ek Tercih ve Yerleştirme' sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarda yerleşme oranının yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

GÜÇLÜ EĞİTİM, GÜÇLÜ GELECEK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin 3 Enstitü, 21 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Yüksekokul, 19 M0eslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 81 akademik birimde eğitim-öğretim veren Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birine sahip olduğunu belirten Kent, "Yerleşme oranlarımızdaki artışla emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler geleceği omuzlarında yükseltecek olan öğrencilerimiz ve donanımlı akademik kadromuz ile en kaliteli hizmeti sunmaya ve medeniyetimize katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Kent, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, büyük bir aile olarak her geçen gün başarı grafiğini daha da yukarı taşımaktadır. Bu yükselen başarı ivmemizde, ailemizin her bireyinin katkısı bulunmaktadır. Bu başarı, hepimizin ortak eseridir. Akademik ve idari personelimize, gösterdikleri emek ve özveri için teşekkür ederim. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeni hedefi, başarı çıtasını daha da yukarılara taşımaktır." diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ