ADÜ bünyesinde 2015 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Devlet Konservatuvarı, 2021 yılından bugüne Kuşadası Belediyesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı Kervansaray’ın üst katında eğitim hayatını sürdürüyor. Kuşadası Belediyesi tarafından Kervansaray’ın tadilat işlemleri nedeniyle 3 yıldır bina tahsis edilen ADÜ’den binada eğitim gören konservatuvar öğrencilerinin tahliye edilmesi istendi. Bina boşaltılmaması üzerine açıklamada bulunan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, kez daha ADÜ’ye çağrıda bulunmuştu.

Bozdoğan Belediyesi’nden sahte hesap açıklaması Bozdoğan Belediyesi’nden sahte hesap açıklaması

KONSERVATUVARIN ÖNEMİ VURGULANDI

Kuşadası Belediyesi’ne ADÜ’den cevap geldi. ADÜ’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye’nin en önemli Turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda yine ilçenin en gözde yerlerinden biri olan Kervansaray‘da geleceğin önemli sanatçılarını yetiştirmek için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademik ve idari personeliyle öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecini devam ettirmektedir. Konservatuvarımızda yetişen öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırmaktadır. Kuşadası Belediyesi her zaman önemli destek ve katkılarıyla, bu süreçte elde edilen başarıların paydaşı olmuş ve olmaya da devam etmektedir.”

DESTEĞİN SÜRMESİ İSTENDİ

Açıklamamın devamında “Biz de gerek Turizm Fakültemiz, gerek Kuşadası Meslek Yüksekokulumuz ve Devlet Konservatuvarımızın imkânlarıyla gönüllülük esasına dayanarak Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası halkının her zaman yanında olduk. İlimizin ve Kuşadası’nın menfaatleri doğrultusunda paydaşlarımızla sürdürdüğümüz dayanışma ruhu hep devam edecektir. Devlet Konservatuvarımızın ilimize, ülkemize ve medeniyetimize katkı sağlayacak daha nice sanatçılar yetiştireceğinden, buna Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası halkının her zaman destek olacağından en ufak bir şüphemiz yoktur” denildi.

“OLUMSUZ BİR GÖRÜNÜM ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Yaşanan sürecin olumsuz bir görünüm ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, Eğitim öğretime devam ettiğimiz süreçte ortaya çıkan ‘yer değişikliği’ fikrinin zamanlaması, takdir edilecektir ki doğru olmamıştır. Bununla birlikte şimdiye kadar belediye tarafından önerilen yerlerin eğitim öğretime uygun olmaması ve tüm çabalara rağmen elektrik kesintilerine gidilmiş olması olumsuz bir görünüm ortaya çıkarmıştır. Zira eğitim öğretim süreci belirli bir standart gerektirmekte ve Konservatuvarımızda ortaöğretim öğrencileri de eğitim görmektedir. Üniversitemiz, her zaman öğrencilerimizin yanında olmuş ve bu duruşunu da hissettirmiştir. Kuşadası Belediyesi, öğrencilerimizin eğitim hayatına şimdiye kadar gösterdiği hassasiyeti eminiz ki bundan sonra da göstermeye devam edecek ve her iki kurum da bu konuda gerçekleşecek bir görüşme sonrasında sorunu çözüme kavuşturacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ