ADÜ Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bülent Kent’in atanması sonrası üniversitede yapımına başlanan kafeterya, kampüs duvarı, Diş Hekimliği Fakültesi binası inşaatı ihalelerinin aynı firmaya verildiği ileri sürüldü. İhalelerle ilgili ortaya atılan iddialar ve çıkan haberler üzerine ADÜ Rektörlüğü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve üniversite üst yönetiminin göreve geldiği günden bu yana geçen süre içinde tüm ihale ve sözleşmeleri şeffaflık ilkesi korunarak kamuoyunun bilgisi ve denetlenebilirlik çerçevesinde yasalara uygun gerçekleştiği belirtildi.

Aydem Duyurdu. Buharkent elektrik kesintisi 2 Temmuz Salı 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Buharkent elektrik kesintisi 2 Temmuz Salı 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

ŞEFFAFLIK VURGUSU YAPILDI

Kamuoyunu meşgul eden iddiaların asılsız olduğu ifade edilen açıklamada “Bir süredir kamuoyunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin artan itibarına, bilimsel verilere dayalı yükselişine yönelik sistemli ve dezenformasyona dayalı, haberler kamuoyunu meşgul etmektedir.

Aduden Adrese Teslim Ihale Iddiasina Yanit 482687 83C0Cffd5E04Dff1874E9Cd71807A89C


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Üniversitemiz üst yönetimi, göreve geldiği günden bu yana geçen süre içinde tüm ihale ve sözleşmeleri şeffaflık ilkesi korunarak kamuoyunun bilgisi ve denetlenebilirlik çerçevesinde yasalara uygun gerçekleştirmektedir. Ancak tümüyle şeffaf bir biçimde devam eden bu süreçlere rağmen sistemli bir dezenformasyon sürecinin bazı basın yayın kuruluşlarınca sürdürüldüğü üzüntüyle izlenmektedir” denildi.

İDDİALAR YARGIYA TAŞINIYOR

ADÜ’nün Aydın’ın en büyük kamu kurumlarından ve şehrin lokomotiflerinden biri olduğunun altı çizilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kamuoyunu yanıltmaya, Aydın’ın en büyük kamu kurumlarından ve şehrin lokomotiflerinden biri olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesini ve yöneticilerini itibarsızlaştırmaya çalışan bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi konusunda kamuoyunu bilgilendirir. haberde adı geçen ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan firmanın Üniversitemizden aldığı herhangi bir ihalenin olmadığına dair resmi belge ve bilgilerin yargıyla paylaşılacağını da ifade etmek isteriz. Söz konusu haber ve habercilere yönelik hukuki süreci başlatacağımızı ve bu konun en yakın takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız. Ayrıca haberde iddia edildiği gibi üniversitemiz sürekli bir ihale süreci içersinde olmayıp Kurumumuzun asgari ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan ihaleler kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş usül ve esaslara göre gerçekleştirilmiştir. Bu hususlarla ilgili bilgi ve belgeler de ihtiyaç duyulması halinde yargı organlarımızla paylaşılacaktır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Türk Yükseköğretimine ve medeniyetimize nitelikli bireyler yetiştirmek derdiyle çalışmalarına devam edecektir.”

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE