Son yıllarda etkisini iyiden iyiye hissettiren ekonomik kriz, birçok sektörde ciddi etkiler yaratmayı sürdürüyor. Döviz kurlarındaki istikrarsızlık ve nakit sıkıntıları, şirketleri iflasın eşiğine kadar getirdi. Krizin son kurbanı ise sektörde uzun yıllardır tanınan bir marka olan Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 232931

DÖVİZ KURUNDAKİ DALGALANMALAR ETKİLEDİ

Şirketin iflası, Tire 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 7 Aralık 2023 tarihli kararıyla kesinlik kazandı. Faaliyetlerini Kürdüllü Mahallesi'nde bulunan Tamtad Küme Evleri'nde yürüten şirketin iflas süreci, mahkeme kararı doğrultusunda yerine getiriliyor.

İFLAS SÜRECİNE İLİŞKİN

Süreç doğrultusunda alacaklıların da katılacağı ikinci toplantı 18 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, alacaklarının bir bölümü ya da tamamı kabul edilen alacaklılar ile alacakları reddedilen fakat Ticaret Mahkemesi'nde dava açan alacaklılar katılabilecek.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 232940

1958 yılında Tire'deki sanayi sitesinde, sınırlı sayıda ve sadece sebze konserveleri üretimiyle faaliyete başlayan Tamtad Konserve, başlangıçta 300 metrekarelik küçük bir tesisle yola çıktı.

Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti... Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti...

Ancak bugün gelinen noktada, 150'den fazla ürün çeşidiyle 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ