İsabeyli'de yağmur için kazanlar kaynadı İsabeyli'de yağmur için kazanlar kaynadı

Nazilli ve çevresindeki 6 ilçeye hizmet veren Nazili Adliyesi’nde Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun onayıyla yeni mahkemeler kuruldu. Vatandaşın adalete daha hızlı ulaşmasını sağlamak için Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafınca Asliye Hukuk Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi ve Asliye Ceza Mahkemesi olmak üzere 3 yeni birim açıldı.

“KANUNLARIN ÇİZDİĞİ ÇERÇEVE İÇİNDE HAREKET EDİYORUZ”

Nazilli’ye yeni atanan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nusret Emirosmanoğlu, adli yıl açılış töreninde müjdeyi verdi. Nusret Emirosmanoğlu, Sultanhisar, Yenipazar, Buharkent, Kuyucak ile birlikte müstakil adliyeleri bulunan Karacasu ve Bozdoğan ilçelerine ağır ceza merkezi olarak 285 bin vatandaşa hizmet verdiğini açıkladı. Adliyenin emsallerine nazaran daha yüksek bir iş yoğunluğuna sahip olduğunu dile getirdi.

6 Ilceye Daha Hizmet Veriyor Nazilli Adliyesine 3 Yeni Mahkeme 500476 C82Edc7F3C72B8C946Cf5E23D13E132E

Emirosmanoğlu, yargı mensuplarının milletin kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, “Kanunların çizdiği çerçeve içinde hareket ediyoruz. Hakimler ve savcılar kararlarını keyfiyetten uzak kanun hükümlerinin emrettiği şekilde vermektedir. Yargının bağımsızlığı, yargıya duyulan güven toplumsal barış ve devlet düzeninin sağlanmasında en önemli rolü oynamaktadır” ifadelerine yer verdi.

6 Ilceye Daha Hizmet Veriyor Nazilli Adliyesine 3 Yeni Mahkeme 500476 Bf0B351580Eb175E1Cf6Dce083Cbe330

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR