SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren Ocak 2025 zammı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında Erdursun, 2025 yılında memur ve emeklilere yalnızca enflasyon farkı verileceğini, zam yapılmayacağını belirtti. Bu açıklamalar, umutla beklenen zam oranlarının beklentilerin altında kalabileceğine işaret ediyor.

Zam ve Enflasyon Farkı Ayrımı

Erdursun, zam ile enflasyon farkının birbirinden farklı kavramlar olduğuna dikkat çekerek, "Zam, gelirin arttırılmasıdır, enflasyon farkı ise fiyat artışlarına karşı gelir kaybını telafi etmek amacıyla yapılır" dedi. 2025 yılı için zam bekleyen memur ve emekliler için enflasyon farklarının önemine vurgu yaptı.

2024 Yılının İkinci Yarı Enflasyon Farkı Ne Kadar Olacak?

2024 yılının ikinci altı aylık enflasyon farkı, 3 Ocak 2025'te açıklanacak olan 2024 Aralık ayı enflasyonuna göre belirlenecek. Erdursun, yılın son çeyreğine dair enflasyon verilerinin henüz açıklanmadığını belirtse de, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi olan %41,5-45 aralığındaki oranlara göre tahminlerde bulundu.

SGK Uzmanı Erdursun, memurlar için enflasyon farkının %10-11, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise %15-16 arasında olacağını öngördü.

Emekli Maaşlarına Güncelleme Talebi

Erdursun, 2023 Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan 8.077 TL’lik seyyanen artışın emeklilere uygulanmadığını hatırlatarak, bu artışın Ocak 2025'te 14.000 TL seviyesine çıkması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, emekli aylıklarının gerçek değerine ulaşması için kök aylıklara iyileştirme yapılması gerektiğini savundu.

Aydın'da kestane hasadı başladı Aydın'da kestane hasadı başladı

SGK uzmanı, "Emekli maaşları güncellenirken, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının emekli maaşlarının değerini düşürdüğüne" dikkat çekerek, bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DÜNYA GAZETESİ