Okulların açılmasına sayılı günler kala özellikle giyim konusunda hesaplı ürün arayışı içerisine giren vatandaşlar, soluğu Kuşadası'nda, Çarşamba günleri kurulan giyim pazarında alıyor. Çocuklarına özellikle ayakkabı, okul çantası,çorap, çamaşır,eşofman takımı gibi ürünleri uygun fiyata alabilmek için çarşı pazar gezen veliler, sabahın erken saatlerinde pazara akın etti.

Kusadasinda Okul Telasi Pazarlara Da Yansidi 498988 81Edd176F1F17361B5A37E12764C8C84

MAĞAZALARDA PAHALI SATILAN ÜRÜNLER PAZARDA DAHA HESAPLI

Kuşadası'nda, Çarşamba günleri giyim üzerine kurulan semt pazarı, Kuşadalılar'ın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olarak hizmet vermeye devam ederken, okulların açılmasına az bir zaman kala velilerin de yoğun olarak rağbet ettiği yerler listesinde ilk sırayı almayı başardı. Çocuklarına eğitim ve öğretim sezonu boyunca hesaplı ürün alabilme telaşına düşen veliler, son gelen zamlardan sonra pahalı diye tabir ettikleri ürünleri pazar tezgahlarında arıyor. Konu hakkında sorularımızı cevaplayan 2 çocuk annesi Sevim Ceyhun, pazara her hafta geldiğini belirterek, 'Malum okullar açılıyor. Çocuklara kıyafet, çamaşır,çorap hatta kaliteli ve ucuz bulabilirsem ayakkabı almam gerekecek. Mağazalara, alışveriş merkezlerine gittik ancak fiyatlar çok pahalı geldi. Pazarlar mağazalara göre daha ucuz. Listemiz uzun. Bunun kırtasiye alışverişi de olacak. Herşeye zam geliyor ve altından nasıl kalkacağımızı kara kara düşünüyoruz'dedi.

Kusadasinda Okul Telasi Pazarlara Da Yansidi 498988 B0F3Eeeb44343800A9945351C1789E09

PAZARCI ESNAFI SATIŞLARDAN MEMNUN

Cuma pazarı esnafı okulların açılacak olmasından dolayı başlayan hareketlilikten memnun olduklarını anlatarak,'Pazarda hareketlilik başladı. Hem okulların açılacak olması hem de sezon sonuna yaklaşıyor olmamız tezgahlara canlılık getirdi. Sokak gelen zamlardan sonra pahalandı ve vatandaş bir ürünü birkaç lira olsun daha ucuza alabilmek için pazarı geziyor. Bu zamanda kırtasiye masrafı, kıyafet masrafı, beslenme çantası doldurmak çok zor. Bizlerin de okula giden çocuklarımız var ve vatandaşın durumunu çok iyi anlıyoruz. Şimdiden eğitim yılı tüm çocuklara hayırlı olsun'dedi.

CHP'li belediye meclis üyesi Apaydın, 'Size bizden ekmek çıkmaz' CHP'li belediye meclis üyesi Apaydın, 'Size bizden ekmek çıkmaz'

Kusadasinda Okul Telasi Pazarlara Da Yansidi 498988 5Edb65Dc739A20D65B1Db4D248369C7B

Muhabir: AYLİN ESER