Vazgeçilmez yaz meyvesi erik tezgahlarda yerini aldı
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan erik, Aydın’daki pazar tezgahlarında yerini aldı. Kilosu cinsine göre 10 ile 40 lira arasında değişen eriklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber birçok yaz meyvesi tezgahlarda yerini almaya başladı. Yaz mevsiminin müjdecisi olan erikler ise Aydın’da tezgahlarda satılmaya başlandı. Can erikten papaz eriğine kadar birçok çeşidin yer aldığı pazar tezgahları da adeta yeşile boyanırken, eriklerin cinsine göre kilosu 10 ile 40 lira arasında değişiyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan eriklere ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, eriğin en güzel tuza banarak yendiğini belirtti.
Birçok uzman ise her gün bir porsiyon erik yenmesinin faydalı olduğunu belirtirken, eriğin birer A, B ve C vitamini, bakır, potasyum, fosfor ve demir deposu olduğu biliniyor.
Vatandaşların yaz meyvelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden pazarcı esnafı Ümit Keskin, “Yaz aylarının önemli meyvelerinden olan erikler tezgahlarımızda alıcılarını bekliyor. Vatandaşlarımız da eriği özlemiş olacak ki yoğun ilgi gösteriyor. Şuan tezgahımızda papa eriğimiz var ve kilosu 40 TL’den satılıyor. Satışlar güzel” dedi.
Yorumlar
Trend Haberler

Nasıl kıydın o canlara: Nazilli'de mahkeme kararını verdi

Kendi sonunun hazırlandığından haber olmadan paylaşım yaptı; Nazilli'nin takati kalmadı

Nazilli'de şeytani plan!: İtfaiyecinin 15 gün arayla iki cinayet girişimi

Nazilli’de acı olay: Sevilen esnaf silahla yaşamına son verdi

Nazilli sınırında cinayet: Genç kadın 4 kurşuna kurban gitti

Nazilli'de flaş gelişme! Hemşire sevgilinin görevine son verildi

Herkes ona ağlarken o aşk peşine düşmüş: Nazilli’de skandal mesajlar

Nazilli’deki faciada flaş gelişme: Hemşire F.T canlı yayında konuştu

Aydın sallandı! Gece yarısı korkutan deprem

Ailesini katleden Gezgin’in nişanlısı konuştu