Fethiye’de yaşayan Nazillili genç müzisyen Murtaze Beyaztepe, akraba ziyareti için geldiği Nazilli’de gitarıyla şarkılarını seslendiriyor. Uzun Çarşı’da arkadaşlarının desteği ile 0gitarını çalan Murteza Beyaztepe bazen yüksek ses nedeniyle tepki alsa da bir çok esnaf tarafından destek alıyor.

Kendi kendine gitar çalmayı öğrendiğini söyleyen Beyaztepe, 4 yıldır gitar çaldığını belirtti. Hayatını müziğe adamak istediğini söyleyen Beyaztepe, ailelerden sanata ilgisi olan çocuklarına destek vermelerini istedi.

Uzun Carsidan Bir Yildiz Doguyor Genc Murteza Hem Soyluyor Hem Kazaniyor 494836 1Ea51770Dbcabd2Fdd919Ac2E625C3F3

“MÜZİK HAYATIN TAM KENDİSİDİR”

İnsanların müziğe karşı bakış açısını değiştirmek istediğini söyleyen genç müzisyen Murteza Beyaztepe, “Nazilli’yim ama burada oturmuyorum. Akrabalarımı görmek için geldim. 16 yaşındayım, 4 yıldır gitar çalıyorum. Dinlediğim ve meraklı olduğum için kendi kendime gitar çalmayı öğrendim. Müziğimi halka duyurmak, herkesle paylaşmak için ve müziğin özgür olduğunu göstermek için gittiğim her şehirde gitarımı alıp çalıyor söylüyorum. Aynı zamanda harçlığımı da çıkarıyorum. Çalarken de vatandaşlarımız bahşiş atıyor. Destek oluyorlar. Benim asıl istediğim insanların müziğe karşı bakış açısını değiştirmek. Ülkemizde sanata maalesef değer verilmiyor. Ailelerden ricam sanata ilgisi olan çocuklarını desteklemeleri, onların arkalarında durmaları. Nazilli’de de uzun çarşı’da müziğimi herkese duyurmak için çalıyorum. Bazen çevre esnaftan yüksek sesten dolayı uyarı geliyor. Onlardan özür diliyorum. Ama genel olarak destek veren çok. Müzik hayatın tam kendisidir” dedi.

Sönmez "Hepsinin alınlarından öpüyorum" Sönmez "Hepsinin alınlarından öpüyorum"

Uzun Carsidan Bir Yildiz Doguyor Genc Murteza Hem Soyluyor Hem Kazaniyor 494836 Ff9983E9Dc71B71Fe65987B953E458E8

Kaynak: HABER MERKEZİ