Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024 tarihinden bu yana yürüttüğü gıda denetimlerinde, halk sağlığını tehdit eden ve taklit gıda ürünleri listesini güncelledi. Özellikle Konya merkezli bir sucuk markasının dana eti yerine tavuk eti kullandığı tespit edildi.

Ama öyle ama böyle vatandaşı öldürecekler... Çok satılan peynirde yasaklı madde bulundu Ama öyle ama böyle vatandaşı öldürecekler... Çok satılan peynirde yasaklı madde bulundu

Sucukta Tavuk Eti Skandalı!

Konya’da üretilen Danamet markalı sucukların, laboratuvar testleri sonucunda dana eti olarak satılmasına rağmen içeriklerinde kanatlı hayvan eti (tavuk eti) bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum, gıda güvenliği konusundaki endişeleri artırırken, Bakanlık halkı bu tür ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Baharatlarda da Hile Tespit Edildi

Bir diğer denetim sonucunda, Göktürk markalı kekiklerde yabancı maddeler tespit edildi. İstanbul Başakşehir merkezli bu firmanın belirli seri numaralı kekik ürünlerinde (16611206 ve 16011102) uygunsuzluk belirlendi.

Gıda Güvenliği İçin Önlemler Artıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu denetimler, gıda sektöründe tüketici güvenliğinin sağlanması için büyük önem taşıyor. Bakanlık, halkın satın aldığı gıda ürünlerinin güvenilirliğini kontrol edebilmesi için “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresini kullanmalarını tavsiye ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ