TÜVTÜRK, yıl boyunca yüz binlerce araç sahibinin ziyaret ettiği resmi internet sitesinde, yeni bir uygulamanın başladığını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen E-Rapor dönemi, resmen başladı. Bu yeni uygulamayla birlikte, daha çevreci bir hizmet sunulacak ve muayene raporları elektronik ortamda araç sahiplerine iletilecek.

Tüvtürkistasyon 4

Başkan Yetişkin projelerini duyurdu Başkan Yetişkin projelerini duyurdu

Bu yenilikle, araçların TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmesinin ardından kağıt raporlar tarihe karışacak ve yaklaşık 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak. Böylece, 1904 ağaç kesilmekten kurtarılacak ve yaklaşık 7 bin 840 metrekarelik bir çam alanı korunmuş olacak.

Arac Muayene Ucretlerine Zam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayene Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesinde yapılan bu değişiklikle, muayene işlemleri sonrasında raporlar araç sahiplerine SMS ve e-posta yoluyla iletilecek. Ayrıca, araç sahipleri muayene raporlarını e-Devlet platformu üzerinden de görüntüleyebilecekler.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ