Yüksek enflasyonun etkisiyle her alanda artan fiyatlar ve otomobil piyasasındaki yükselişler nedeniyle, otomobil sahipleri ve yeni araç almayı düşünenler artık araç muayene ücretlerini de yakından incelemeye başladılar. Peki 2024 yılı TÜVTÜRK güncel araç muayene ücretleri ne kadar?

Aydınlı sürücüleri bıktıran olay! Bu menfeze her hafta bir araç düşüyor Aydınlı sürücüleri bıktıran olay! Bu menfeze her hafta bir araç düşüyor

Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla araçların periyodik ve yola uygunluk muayenelerini gerçekleştiren TÜVTÜRK, güncel araç muayene fiyat listesini aşağıdaki şekilde duyurdu:

  •  Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 927,60 TL
  •  Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1821,60 TL
  •  Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2462,40 TL

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ ÖDEME

TÜVTÜRK istasyonlarında ödeme işlemleri kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak yapılabilmektedir. Kredi veya banka kartıyla yapılan ödemelerde, hizmet sağlayıcı firmanın belirlediği yasal mevzuata uygun hizmet bedeli ödeme tutarına eklenmektedir.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 35. maddesi gereğince, muayene süresini geçiren her araç için geciken her ay için %5 oranında fazla muayene ücreti alınmaktadır.

Araç muayene fiyatlarına KDV dahildir.

Muayene raporu sonucunda "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olarak belirlenen ve kayda geçen otomobillerin muayeneleri kabul edilmemektedir.

Ücretsiz muayene tekrarı, bir önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 ay içinde, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Her ücretli muayene için bir muayene tekrarı hakkı bulunmaktadır. Ancak, muayene süresi içinde tekrarı yapılmayan araçlar, muayene tekrarı hakkını kullanmış araçlar ve kanunun 34. maddesi kapsamında değişiklik yapılan araçlar için yeniden muayene edilerek tam muayene ücreti tahsil edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ