Gündem

Türkiye’nin lezzeti 'Karacasu pidesi'

Abone Ol

BİR LEZZET SERÜVENİ

İlçedeki pidecilik faaliyetleri ise, “Geçmişten günümüze yaşam kaynağı sunan, Karacasu kültürüne katkı sağlayan ve özellikle Ege Bölgesi'nde ün yapan faaliyetlerden biri olan pidecilik, ilçeye ekonomik katkı sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Bununla birlikte Karacasu pideciliğini en önemli kılan özelliklerden bir tanesi farklı şehirlerde pek çok pidecinin Karacasulu olmasıdır. Köklü bir tarihi mirasa sahip Karacasu’nun mutfak kültürü de aynı güzellikte karşımıza çıkmaktadır. İlçenin meşhur yemekleri ve birbirinden farklı lezzetleriyle kıymalı-kaşarlı, yumurtalı-peynirli, tahinli, kuşbaşılı pidesiyle Karacasu, adını yüceltmeye devam etmektedir. Sabahın ilk saatlerinde harlanan ocaklar, öğle saatlerine doğru şenlenmeye başlar. İçin için yanan ocağa yerleştirilen su, hamur ve etle birleştirilen pideler kendi halinde bir lezzet serüvenine girer. Ocaktan çıkan pideler, ustası tarafından sıcağı sıcağına servise alınır” ifadeleriyle aktarıldı.

“İLÇEMİZE BEKLİYORUZ”

Karacasu ilçesinin adının, pidesi ve pide ustalarıyla yurt dışında da anıldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise, “Tamamen doğal malzemeler kullanılarak deneyimli ustalar tarafından özenle hazırlanan pidelerde, gerek kullanılan malzeme, gerekse hazırlanış koşullarında hijyen olgusuna büyük önem vermekteyiz. Lezzetleriyle ve sanatlarıyla yarışan ustalarımız hamurun lezzet bulduğu pidecilik sanatıyla damaklarda unutulmayacak lezzetler bırakmaktadırlar. Bu eşsiz lezzeti tatmak, görmek, sahip olduğu yüzlerce doğal ve tarihi güzelliği dünyanın her yerinden konuklarıyla paylaşmak üzere Karacasu, ziyaretçilerini beklemektedir.Tüm dostlarımızı bu güzel ve şirin ilçemize bekliyoruz” dedi.