Adalet ve Kalkınma Partisi, en düşük emekli maaşlarının 10 bin TL’den 12 bin TL’ye yükseltilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların Perşembe gününe kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, tüm emeklilere 2 bin TL'lik seyyanen zam yapılması da gündemde. Ancak, bu zammın tüm emeklilere uygulanıp uygulanmayacağı henüz kesinleşmiş değil.

2023 seçimlerinden önce, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Ocak 2024'te ise bu tutar yeniden artırılarak 10 bin TL'ye çıkarıldı. Şimdi, Ak Parti bu kararların olumsuz sonuçlarını masaya yatırarak değerlendiriyor. En düşük emekli maaşlarının 12 bin TL'ye çıkarılması ve tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zam yapılması konuları tartışılmakta. Ancak, tüm emeklilere bu zammın uygulanıp uygulanmayacağı henüz kararlaştırılmadı.

Sigaraya peş peşe zam: Bir sigara grubuna daha zam geldi Sigaraya peş peşe zam: Bir sigara grubuna daha zam geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arayışında. Emeklilerin maaş zamlarının kök maaş üzerinden uygulanması, mevcut sistemde bazı sorunlara yol açıyor. Ekonomim gazetesinin haberine göre, Ak Parti bir yandan kök maaş ile ilgili köklü çözümler ararken, diğer yandan en düşük emekli maaşını 10 bin TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor. Bu planlar, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve ekonomik adaleti sağlamayı hedefliyor.

Öte yandan, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zam yapılması da gündemde. Ak Parti kaynakları, “tüm emeklilere yansıması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular. En düşük emekli maaşı alan yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yapılacak bu düzenlemeden yararlanacağı belirtiliyor. Bu adımlar, emeklilerin ekonomik koşullarını iyileştirmeyi ve gelir dağılımındaki adaletsizlikleri gidermeyi amaçlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ