ADÜ Veteriner Fakültesi lisans öğrencisi Beyza Tuğlu tarafından İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gültekin danışmanlığında TÜBİTAK’a sunulan “Deneysel endotoksemili buzağılarda plazma ve eritrosit içi magnezyum seviyelerinin belirlenmesi” başlıklı proje, Veteriner Fakültesi lisans öğrencileri Umut Kal ve Sedanur Dayıoğlu tarafından Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gamze Sevri Ekren Aşıcı danışmanlığında TÜBİTAK'a sunulan “Gingivitis tanısı almış kedilerde ozon ile zenginleştirilmiş propolisin yağlı ekstraksiyonunun iyileştirici etkisi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

KESTANEDEN ŞEKER ÜRETİMİ


Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin TÜBİTAK’a sunmuş olduğu üç farklı proje, 2209-A ve 2209-B proje kollarında 2022/2 Dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Yağmur Yıldırım, Ceylin Şahin ve Melisa Terekli’nin Arş. Gör. Özlem Erdoğdu danışmanlığında gerçekleştirecek oldukları “Riboflavin ile Zenginleştirilmiş Kopigmente Edilmiş Nar Suyu Konsantresi Kaplamalı Kestane Şekeri Üretimi” ve yine Mühendislik Fakültesi öğrencileri; Meryem Baş, Aysu Cambolat, İlke Gököz ve Elif Sude Aydın’ın Doç. Dr. Çisem Bulut Albayrak danışmanlığında gerçekleştirecek oldukları “Deve Kolostrumu ile Zenginleştirilmiş Probiyotikli Bebek Maması Üretimi” başlıklı araştırma projeleri 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenecek.

ELMA CİPSİNİN KURUTMA TEKNİKLERİ


Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Hülya Yaman ve Simge Kurumaz’ın Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz danışmanlığında gerçekleştirecek oldukları “Atıştırmalık Ticari Elma Cipsi Üretiminde Sodyum Metabisülfit ve Hava Sıcaklığı Çarpan Etkilerinin Kuruma Kinetiği ve Ürün Fiziko-Kimyasal ile Duyusal Özellikleri Baz Alınarak Araştırılması” başlıklı araştırma projesi ise 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenecek. Projede sanayi ortağı ve danışmanı olarak Ak-İmpeks Tarım ve Sanayi Ürünleri Ltd. Şti.’den Gıda Müh. Fatma Beray Akyüzlü yer alıyor.

DİJİTAL OY VERME İŞLEMİ


Aydın İktisat Fakültesi Maliye ve Vergi Uygulamaları doktora programı öğrencisi Gözde Atalay'ın " Türkiye'de Dijital Katılımcı Bütçenin Belediye Bütçelerinde Uygulanabilirliği" başlıklı doktora tezi, TÜBİTAK 1002/A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şaban Ertekin'in danışman, Gözde Atalay'ın yürütücü olarak yer aldığı proje ile, Türkiye'de pilot belediyede dijital oy verme deneyimi, uygulamalı eylem araştırması metodolojisi kapsamında araştırılacak.