Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun 'B'den 'B+'ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün 'pozitif' olarak korunduğu ifade edildi.
Enflasyonda düşüş öngörülüyor
Türkiye'de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin de etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceğinin düşünüldüğü belirtilen açıklamada gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağının, cari açıkların daralacağının, enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün öngörüldüğü kaydedildi.
Politika yapıcıların cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği bildirildi.
Ekonomide yüzde 3 büyüme beklentisi
Ülke ekonomisine ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiği belirtildi.
Ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağının tahmin edildiği bildirildi.
S&P, Türkiye'de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle aralık ayında takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin 'durağan' olan kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak revize etmişti.
Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's de ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çıkarmıştı.
Fitch Ratings ise martta Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltirken not görünümünü durağandan pozitife çevirmişti.