Büyük bir gurur yaşadıklarını ifade eden Başkan Sağel, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Başarı, başaracağım.” diye başlayarak sonunda “başardım diyenindir." demiş. Bugün Söke’miz için 2 müjdeli başarımızın haberini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncelikle, Meclis Üyelerim ve Yönetim Kurulum her zaman bütün projelerimizde bizlere sonsuz destek verdiler. Birlik ve beraberliğimizle önümüzdeki zaman diliminde de ilçemize önemli katkı sunacağımızı belirtmek isterim. Bizler yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik. Elimize hiçbir resmi belge geçmeden herhangi bir açıklama yapmadık. Uzun zamandır Söke’mize kazandırmayı hedeflediğimiz çok fazla emek ve uğraş verdiğimiz Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş’mizi 13 aylık kısa bir sürede hizmete açmayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2019 yılında borsamız önderliğinde İzmir ve Aydın Ticaret Borsaları ile bu yola beraber çıktık. Güncel hisse durumumuz, borsamız yüzde 56,44 Aydın Ticaret Borsası yüzde 28,22 ve İzmir Ticaret Borsası yüzde 15,34’lük hisseye sahiptir.” dedi.

Buyuk Menderes Tarim Urunleri Lisansli Depoculuk As Pamuk Sezonuna Hazir 500719 5Bb7095Aa6Ce037E0Ee88E7475F56Cc5

SAĞEL, LİSANSI TESLİM ALDI

Başkan Sağel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Geçen aylarda Ticaret Bakanlığı’ndan gelen denetim heyetinin depomuzun durumunu ve koşullarını incelemenin sonucunda lisans almaya hak kazandığımızı ilettiler. Ticaret Bakanlığı’mız bu aşamada lisansımız için imzaların beklenmesini ve ondan sonra lisansımızın basıma alınacağını tarafımıza bildirdi. Bende bakanlık yetkilileri ile ikili ilişkilerim kuvvetli olduğu için dün Ankara’ya bizzat kendim gidip imza sürecini hızlandırarak lisansımızı elden teslim aldım. Söke’mize kazandırdığımız bu milli servetimizde emeği geçen herkese arkadaşlarımızın aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Söke Argavlı mevkiinde bulunan Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı olarak üreticilerimize lisanslı depomuzu hizmete açtığımızı artık istediğiniz zaman buraya pamuğunuzu depolaya bileceğinizi bildirmek isterim.”

Buyuk Menderes Tarim Urunleri Lisansli Depoculuk As Pamuk Sezonuna Hazir 500719 C306Fc5B084F11346D108B7Fc0055656

“ANALİZLERİNİZİ GÜVENLE YAPTIRABİLECEKSİNİZ”

Başkan Sağel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir diğer müjdemiz ise lisanslı depoların olmazsa olmazı olan yetkili sınıflandırıcı laboratuvardır. Bizler Söke Ticaret Borsası olarak yüzde 100 kendi öz sermayemiz ile kurduğumuz Söke Ticaret Borsası laboratuvar ve depoculuk şirketimizin 5300 sayılı kanun kapsamında Ticaret Bakanlığı’mızdan gelen denetçiler tarafından incelenerek lisansını aldığımız laboratuvarımız hizmete açılmıştır. Tarafsız ve şeffaflık ilkesiyle hizmet verecek olan laboratuvarımızda analizlerinizi güvenle yaptırabileceksiniz. Analizler sonucunda elde edilen veriler ışığında kalite kriterleri belirlenen tarımsal ürünlerin sınıflandırılması laboratuvarımız tarafından gerçekleştirilir ve ürünlerin güvenli biçimde depolanması için lisanslı depoya sevk edilmesi sağlanmaktadır.

Buyuk Menderes Tarim Urunleri Lisansli Depoculuk As Pamuk Sezonuna Hazir 500719 B21Dc01A663Ee04A145693672C21B64C

Bir şeyi başarmak ne kadar zorsa, zaferin tadı o kadar güzeldir. İki değerli hizmet veren yatırımlarımızı ilçemize kazandırmayı zafer biliyor ve bununla gurur duyuyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Buyuk Menderes Tarim Urunleri Lisansli Depoculuk As Pamuk Sezonuna Hazir 500719 4Aea815007A3948Dfb569968293B6401

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

KUTU COĞRAFİ İŞARETLİ “SÖKE PİDESİ”

Aydın’ın önemli lezzetlerinden biri olan Söke Pidesi de Türk Patent ve Enstitüsü’nce tescillendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, “Coğrafi İşaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği ile belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır. Söke Ticaret Borsası olarak ilçemize gelen misafirlerimize coğrafi işaretli Söke pidemizi tatmaları gerektiğini söylüyor ve kendilerine muhakkak ikram ediyoruz. Düşündük ki bu tabloları pidecilerimizin dükkanların da yer vererek turistik amaçlı gelen misafirlerimizin de Söke Pidemize tercih sebebini arttırabiliriz. Pide lokantasına giren bir kişinin bu tabloyu gördükten sonra başka bir çeşit pide siparişi vermek yerine coğrafi işaretli pidemizi tercih edeceğini öngörerek bu şekilde bir tablo hazırladık ve Önceki dönem Lokantacılar Odası Başkanımız Şeref Bey’e takdim ettik. Kendisi pide lokantalarına dağıtımını sağlayacak katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Coğrafi işaretin hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ