Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Söke İlçe Örgütü, mahalle delege seçimlerini tamamlamasının ardından olağan kongresini gerçekleştirdi. Söke Belediyesi’ne ait düğün salonunda yapılan kongre, şölen havasında yapılırken, kongreye katılan partilileri, bando ekibi karşıladı. Katılımcılar arasında CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

“YENİDEN İNŞAA EDİYORUZ”


Divan başkanlığını, Milletvekili Karakoz’un yaptığı kongrede kürsüye gelen CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, 4 yıllık görev sürelerinde, ekip arkadaşları ile birlikte yaptıkları çalışmaların özetini, partililerine video olarak izletti. 4 yıllık süreci, bir inşa süreci olarak değerlendirdiklerini anlatan Başkan Özcan, "2019 yılında ilçe başkanlığı görevine geldiğimizde, 2018-2019 yerel seçimlerinde aday gösterilmeme nedeniyle ilgili bir üye krizi, kaosu vardı. Çok şükür o süreci atlattık. Partimizi yeniden inşa ettik. Biz hep şunu söylüyoruz, ‘Partimizi fabrika ayarlarını geri döndürmek için çalıştık.’ Bu zamandan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Bu hususta üyelerimizin ve delegelerimizin hiç bir şüphesi olmasın. Gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu önümüzdeki inşa döneminde oluşturduğumuz tüm planları, vizyonumuzu yerine getireceğiz. Bu 4 yıllık süreçte pandemi dışında çok acı bir olay daha yaşandı. 6 Şubat 2023'te çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Hepimizi derinden etkileyen ve üzen bir olaydı. Biz bu şartlar altında fevkalade bir görev yaptık. Gerçekleşen kongremizin başta ilçemize ve partimize, tüm üye ile delegelerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

“GELECEĞİMİZ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”


CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde zor bir seçimi geride bıraktıklarını ifade ederek, “Her yol arkadaşımız işinden, eşinden, çocuklarından ve zamanından feragat ederek ülkemizin yarınlar için verdiği mücadeleden dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çarşı ve pazarda alım gücünün bu kadar düştüğü başka bir dönem yoktur. Sarayda sefa sürerken, vatandaşlar cefa çekiyor. Bizler bu ülkenin geleceği için bir araya gelenleriz. Bizler Deniz, Yusuf, Mahir ve Hüseyinler ile aynı yolda mücadele eden insanlarız. Bağımsızlık meşalesini geçmişten günümüze taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden bir an bile sapmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin efeleri olarak önce vatanımız, sonra da geleceğimiz için asla karamsarlığa kapılmadan çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. 4 yıldan bu yana çalışan, büyük emek sarf eden yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu üyelerimize de çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Kongreye katılan milletvekilleri ise, güncel siyasi konulardan bahsederek yerel seçimlere dikkat çekti. Konuşmaların ardından, Ali Kemal Özcan başkanlığındaki tek liste ile oylamaya geçildiği sırada, partililer müzikler eşliğinde halay çekti. Seçimde kullanılan oyların tamamını alan İlçe Başkanı Özcan, güven tazeledi.

YÖNETİM KURULU


Özcan başkanlığındaki Yönetim Kurulu Nursen Tunç Kaskan, Mustafa Kemal Çakır, Tevfik Öğünç, Aylin İşgören, İlkyaz Özat, Hasan Tolga Çalık, Haluk Yalçınöz, Emine Çoban, Erol Karakaya, Semih Köseoğlu, Yalçın Değerbilir, Ege Kandemir, Kıymet Taşyumru, Ömer Faruk Ünal Kızılırmak ve İlhan Kaya'dan oluştu.