ÖZEL HABER - İncirliova’da fayans ustalığı yapan Haydar Kaş, günde ortalama 3 paket sigara içtiğini söyledi. Sürekli artan sigara fiyatlarıyla baş edemediğini ve sigaraya bağlı çeşitli sağlık sorunları yaşadığını belirten Kaş, radikal bir karar aldı. Sigara için günlük harcadığı parayı hesaplayan Kaş, bu parayı biriktirip çocuklarının eğitimi için değerlendirmeye başladı. Kaş, her 10-15 günde bir, sigaraya harcayacağı parayla 100 dolar alarak birikim yaptığını söyledi.

Sigarayi Birakti Artik 100 Dolar Aliyor 561011 012A982201Ce6A663845144865F360F2

“15-20 YILDIR SİGARA İÇİYORUM”

Sigarayı bırakarak, ailesinin ve çevresinin takdirini kazanan Kaş, tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, sigaraya harcadıkları parayı sevdikleri için değerlendirmelerini önerdi. Kaş, şunları kaydetti:

Kuşadası'nın 'Şoför Nebahat'i dolmuşlarda göreve hazır Kuşadası'nın 'Şoför Nebahat'i dolmuşlarda göreve hazır

"45 yaşındayım, seramik işleriyle uğraşıyorum. 15-20 yıldır sigara içiyorum. Masraflar giderek ağırlaştı. Bunun, hem cebime hem de sağlığıma zararlı olduğunu fark ettim. Bazen çocuklarıma harçlık veremiyordum ama sigaraya para harcıyordum. Bu bir alışkanlık, vücut istiyor, almak zorunda kalıyorsunuz. Sigaraya verdiğim ailemin, çocuklarımın rızkını biriktirmeye karar verdim."

“BİR PAKET SİGARA 80-90 LİRA”

Sigaraya harcadığı parayı, artık çocuklarının eğitimde kullanmak üzere yatırım yapacağını belirten Kaş, "Bugün bir paket sigara 80-90 lira. Günde üç paket içiyordum. Sadece kendim içmekle kalmıyor, çevremdeki insanlara da ikram ediyordum. Şimdi ise 10-15 günde sigaraya vereceğim parayla 100 dolar alıyorum. Biriktirdiğim bu paraları çocuklarımın eğitiminde kullanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: EMRAH DİNÇER - ÖZEL HABER