Aydın’da Efeler Belediyesi’ne SGK’dan icra geldi. SGK, toplamda 308 milyon TL olan SGK prim borcunun 86 milyon TL'si için Efeler Belediyesi'ne icra takibi başlattı. Söz konusu durumla ilgili Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü

“HENÜZ BLOKE YOK”

Ağustos ayı meclis toplantısının ardından konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplayan Başkan Yetişkin, “Efeler Belediyesi ve iştiraklerinin SGK prim borcu 308 milyon TL. Bu borcun 86 milyon TL’sinden hakkımızda icra takibi başlattılar. Daha da gelecek. Hesaplarımıza henüz bloke koymadılar. Bize 15 günlük bir süre tanıdılar. Bu süre içerisinde bunun en azından 23 milyon TL’sini ödememizi istiyorlar. Bizim açımızdan bu mümkün gözükmüyor. Mersin’deki gibi bize de haciz işlemi yapılabilir.” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 08 01 Saat 17.45.07 680695D1

“BELEDİYELER KAMU 

Belediyelerin büyük bir borcun altında olduğunu kaydeden Başkan Yetişkin, “Sonuçta bu bir kamu alacağı. Belediyeler de bir kamu hizmeti görüyor. Kamu alacağından dolayı bu tür icra işlemlerine başlanması demek ki belediyelerin hizmet etmelerini istemediklerinden dolayı. Belediyelerimizi zor durumda bırakmak için yapıldığı konusunda da büyük bir şüphe uyandırıyor. Zaten bizim borcumuz var. Bu ödenecek bir borç. Bir şekilde ödeyeceğiz. Bu icra işlemlerini anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

“EFELER BELEDİYESİ GÜÇLÜ BİR BELEDİYE”

Kamu ve vatandaşlara hizmet etmek için belediyelerinin kapıları sonuna kadar açık olduğunu dile getiren Yetişkin, “Bizim esas önceliğimiz SGK borcu değil, vatandaşlarımıza hizmet etmek. SGK borçlarını bir şekilde öderiz. Efeler Belediyesi çok büyük ve güçlü bir belediye.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ