Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı

AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nın İl Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, ildeki sosyal yardımlar ve turizm alanındaki yatırımları anlattı. Aydın Huzur Evi’nin bu yıl içerisinde inşaatına başlanacağı müjdesini veren Sarıbaş, “Güçlü aile için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Aydın’da 2013 yılından bu güne kadar 599 başvuruya aile danışmanlık hizmeti verildi. Çocuk, genç, kadın, engellilerimiz ile şehit, gazi ve yakınları koruyucu ve önleyici hizmetler sağlamak için sosyal hizmetler merkezini onlarla buluşturduk. Geçmişten geleceğe köprü olan koca çınarlarımız için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 5 huzurevi, yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi ile 319 yaşlı bireye hizmet veriyoruz. Valilik oluru, yatırım izleme ve koordinasyon merkezi yatırımı ile 2024 yatırım programına alınan ve bu yıl yüklenici firmanın projesini başlattığı Aydın Huzurevi müdürlük binasını da hizmete sunacağız. Koruyucu aile yanında bakımlarının sağladığımız çocuklarımıza 2012’den itibaren toplam 43 milyon desteklenmiştir. Bakanlık tarafından bu ailelerin çocuklarına kreş ve diğer hizmetler ücretsiz sağlanmaktadır” diye konuştu.

Saribas Aydinin Turizm Geliri Artti 485239 E250Fa240Bfc48C64038442F39B526Db

AYDIN’A 2 MİLYONA YAKIN TURİST GELDİ

Turizmin küreselleşen dünyada kalkınmasın öncüsü olduğuna dikkat çeken Sarıbaş, Aydın’ın turizm verileriyle ilgili şunları söyledi: “Küreselleşen dünyada kalkınmanın öncüsü olan turizm olmuştur. AK Parti iktidarında ilimizdeki turizm yatırımlarına 2002-2024 yılları arasında 350 milyon lira harcanmıştır. Bu sayede işletme belgeli tesislerin yatak kapasitesi ve bu tesislerden faydalanan kişi sayısı artış göstermiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni yatırımlar kazandırması için planlamaları devam etmektedir. Turizm yalnızca yaz turizmi olarak elbette değerlendirilmemelidir. İlimiz birçok turizm zenginliğine sahiptir. İlimize gelen misafirlere antik çağlardan gelen kent geçmişimizi tanıtmalıyız. Kültür varlıklarımızın gelecek kuşaklara aktarılması için 18 milyon lira Aydın için harcanmıştır. Aydın’ın son yıllarda elde ettiği turizm gelirleri bakımından artış olmaktadır. 2023 yılında ilimize gelen toplam turist sayısı 1 milyon 942 bin 64’tür. Turizmin milli gelire sağladığı katkı ve istihdam olanaklarının arttırılması ülke için önemlidir. Didim Çamlık halk plajı için çalışma başlattık. En kısa zamanda belediyenin yapamadığını biz yapacağız.”
Sarıbaş, “Aydın turizm, sanayi alanında Türkiye’nin göz aydınlığı olmaya devam edeceğiz. Kentimizi daha ileri seviyeye ak kadrolarla taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz” diyerek Aydın’da eser ve hizmet siyasetine devam edeceklerini ifade etti.
 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE