Kuşadası Belediyesi’nin temizlik mesaisi hız kesmeden devam ediyor Kuşadası Belediyesi’nin temizlik mesaisi hız kesmeden devam ediyor

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri’nde gerçekleştirildi. Olimpiyat oyunlarının açılış seremonisinde boy gösteren katılımcı ülkelerin sporcuları yöresel kıyafetleriyle öne çıkarken, oyunlara 102 sporcu ile katılan ve 18 dalda mücadele edecek  Türkiye Milli Olimpiyat Takımı’nın kıyafeti tartışma konusu oldu. Hazır giyim firması Vakko tarafından tasarlanan ve Türk Olimpiyat Komitesi’nin onayından geçen kıyafetler beğenilmedi.  Eski gece kıyafetlerini andıran tasarımla ilgili “pijama” eleştirileri yöneltilen kıyafetlerin dizaynında, “Yahudi soykırımı” sürecinde Nazi kamplarında giydirilen kıyafetlerden ilham alındığına dair yorumlar yapıldı.

Rektor Kentten Sert Cikis Bu Ayibi Anlatmaya Kelimeler Yetmez 490376 27A2F1Fc08Ac88E059Cd4E2Bcb284308

“İSRAİL BAYRAĞI GİBİ” 
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent de kıyafet tartışmasına katıldı. Rektör Prof. Dr. Kent, sosyal medya hesabından Türkiye Milli Olimpiyat Takımı’nın giydiği kıyafeti eleştirerek, “Olimpiyat oyunları için Paris’e giden sporcularımıza giydirilen bu kıyafetler; Yahudi toplama kampı çizgileri ve İsrail bayrağı renklerini içermektedir.  Bu ayıbı anlatmaya kelimeler yetmez. İhmal varsa kötü, kasıt varsa vay halimize.  Olimpiyat oyunları gibi yarışmalarda renklerimiz kırmızı beyaz olmalıdır."
Rektor Kentten Sert Cikis Bu Ayibi Anlatmaya Kelimeler Yetmez 490376 1A615F1806017461F704892Ee6B5Fe45