7 adet güllaç yaprağı 6 su bardağı yarım yağlı süt (1200 ml) 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 su bardağından 1 parmak az bal 2 yemek kaşığı gül suyu SÜSLEME İÇİN; Antep fıstığı tozu File badem Çilek
YAPILIŞI;
Biraz ılıttığımız sütün içerisine bal ilave edip karıştırıyoruz. Güllaçların parlak yüzü üste gelecek şekilde borcama yerleştirip üzerine sütümüzü gezdiriyoruz. En alta 2 adet güllaç yaprağı yerleştirip dövülmüş ceviz içini serpiyoruz. Daha sonra 2 katta bir tekrar ceviz içini serpip istediğimiz bir kata gül suyumuzu gezdiriyoruz. Dilerseniz gül suyunu direk sütün içerisine de ekleyebilirsiniz. Kalan sütümüzü de güllacımızın üstünden gezdirip dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Servise hazır hale geldiğinde üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz. Ve ‘’Şekersiz Güllacımız‘’ hazır. Afiyet olsun…