Görsel iletişim tasarımı bölümünde akademisyen olarak uzun zaman çalışan ve akabinde zehirsiz tarım üzerine araştırmalar yapan Demet Atınç “Zeytinlikte Onarıcı Tarım Uygulamak” konulu sunumu ile EKODOSD'da davetlilerle buluştu.

Kuşadası’nda doğallığını büyük ölçüde koruyan Caferli Köyü’ndeki zeytin çiftliğine ortak olup, onarıcı tarım uygulamaları deneyerek zeytin yetiştirmeye ve zeytinyağı ile sofralık zeytin üretmeye başlayan Atınç, deneyimlerini davetlilerle paylaştı. Topraktaki organik madde miktarını nasıl arttırdıklarını ve denedikleri zehirsiz tarım şekillerini örneklerle anlatan Atınç, ''Toprak erozyonunu önlemek, karbon gömmek ve yeşil gübreleme yaparak toprağı sürmeden örtülü toprak yaratmak için otları biçerek toprağın üzerinde bırakıyoruz. Kaolin uygulaması, kompost ve yapraklar gübre ve malç olarak kullanılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda zeytinlikte ekosistem canlanırken canlı türleri de artıyor'' dedi. Etkinlik sonunda konukların sorularını yanıtlayan Atınç’a, EKODOSD yönetim kurulu üyesi Bilgesu Şamiloğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Buharkent Ülkü Ocaklarından bin kişilik iftar yemeği Buharkent Ülkü Ocaklarından bin kişilik iftar yemeği

Muhabir: AYLİN ESER