İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, incelemenin ardından yangından zarar bölgede çektiği bir video açıklamayı, sosyal medya hesabından paylaştı.

"HERKESİN BİR HATIRASI VARDI"
Videoda, yangının nereden başladığını ve nerelerde etkili olduğunu anlatan Başkan Günel, turistik tesislere sıçramadan yangının söndürüldüğünü söyledi. Yangından dolayı 350 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Günel, “350 hektar bir alan yanmış gibi gözüküyor. Bu alanın yaklaşık 100 hektarı Kuşadası sınırda, kalanı Selçuk sınırında. Ama işin kötü olan yanı hepimizi ortak besleyen orman alanı yok oldu. Herkesin hatıralarının olduğu bir orman alanı yok oldu” dedi.

Aydın'da yıkım devam ediyor Aydın'da yıkım devam ediyor

,

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Aydın Valiliği, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyelerinin yangınla mücadelede yerini alarak, inanılmaz bir iş birliği gösterdiğini belirten Günel, ormancıların, belediye çalışanlarının, sivil toplum temsilcilerinin ve işletme sahiplerinin iş birliğiyle yangının daha fazla alanı etkilemesinin engellendiğini dile getirdi. Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yangının başladığı ilk dakikadan beri alanda olduğunu ifade etti.

Whatsapp Görsel 2024 06 30 Saat 17.56.58 5Ff62F89

SELÇUK İLE KOL KOLA GİRECEĞİZ
Yangının oluşturduğu zarardan dolayı üzgün olduklarını kaydeden Günel, “Bundan sonra bize düşen görevler var. Alanın tekrar yeşillenmesi, tekrar orman alanına dönüşmesi için birlikte çalışacağız. Komşu ilçemiz Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel ile ilk biz kolla gireceğiz, sonra büyükşehirlerimizi ve devletimizi arkamıza alacağız. Bu alanın tekrar gelecek nesillere orman alanı olarak kavuşturulması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu anlamda Kuşadası ve Selçuk halkı ile sivil toplum temsilcilerine de çağrıda bulunuyorum” dedi.
Whatsapp Görsel 2024 06 30 Saat 17.56.58 6D3D6Be8

Gunelden 350 Hektarlik Alani Yesillendirelim 482934 A67716D1D0A2Fa02A209Eda4E56855F4

Muhabir: EMRAH DİNÇER