Aydın’da simit fiyatının 10 liradan 12 lira 50 kuruşa çıkarılmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanlığı’ndan paylaşım yapıldı. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Ökmen, “Bir tarafta saltanat düzeninde yaşayan, sofrasında kuş sütü eksik olmayan iktidar, bir tarafta sadece simit ve çay ile beslenmesine rağmen geçinemeyen halkımız var” dedi.

Okmenden Cay Simit Hesabi Erdogana Gonderme Yapti 507042 3E9D328Bd0C42138Ca989C77Fcb608C3

Nazilli il mi oluyor? TÜİK’teki detay dikkat çekti Nazilli il mi oluyor? TÜİK’teki detay dikkat çekti

ÖKMEN ÇAY SİMİT HESABI YAPTI

CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, 1993 yılında yaptığı “çay simit” hesabını günümüze uyarlayarak, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Ökmen, Erdoğan’ın görüntülerinin de yer aldığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız bir hesap yapıyordu, çay simit hesabı. O hesabı bugün tekrar yapalım dedik. Şimdi Aydın’da da yeni zam geldi, bir simit 10 liradan 12,5 lira oldu, çay da 10 lira toplamda 22,5 lira. Bir vatandaşımızın bir öğünde yediği çay ve simidin hesabı. Yine cumhurbaşkanımızın hep dediği 3 çocuklu bir aileyi hesaplayalım. 5 kişilik bir aile çay ve simidin dışında hiçbir şey yemeyecek, sabah öğle akşam sadece çay ve simit yiyecek. Asgari ücret ne kadar 17.000 lira. Bir çay bir simit 22,5 lira. 3 öğün çay simit ne kadar yapar 3le çarpalım 67,5 lira, 5 kişilik aileyi hesaplayalım, bir günde her öğün çay simit yediğinde 337,5 lira. 1 ay 30 gün, 30 günde 10.125 lira yapar. 17 bin lira olan asgari ücretten geriye kalan ne kadardır 6 bin 875 lira.” dedi.

“VATANDAŞ ÇAY SİMİTLE DOYMUYOR”

Asgari ücretten arta kalan tutarla kira, faturalar, okul masrafları gibi temel ihtiyaçların karşılanamayacağını belirten Ökmen, “5 kişilik bir aile kalan 6 bin 875 lirayla kira ödeyecek faturaları ödeyecek çocukların okul masrafını ödeyecek ev ihtiyaçlarını karşılayacak. Yani ödeyemeyecek, yani geçinemeyecek. Buradan iktidara sesleniyoruz, zamanında cumhurbaşkanının yaptığı hesapla şimdiki hesap ortada. Saray iktidarının ekonomistim diyenlerin halkımıza reva gördüğü ekonomi, reva gördüğü düzen bu. Bir tarafta saltanat düzeninde yaşayan, sofrasında kuş sütü eksik olmayan iktidar, bir tarafta sadece simit ve çay ile beslenmesine rağmen geçinemeyen halkımız var” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ