Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in ‘işgaliyeye geçit yok’ parolasıyla destek verdiği bu denetimlerde, Müdür Erçin ve ekibi, uzun çarşı ve çevresindeki esnafları denetleyerek işgaliye ve ruhsat kontrollerini başlattı. İlk gün yapılan denetimlerde, toplam 72 ruhsatsız işyerine işlem yapılırken, 173 işyerine de işgali sona erdirmesi için yazılı uyarı yapılmıştı.

Nazillinin Taninmis Restorani Muhurlendi 491261 76Ca473E29F4073D45E287F31D714D09

TADİLAT DEDİLER, MÜHÜRLEME ÇIKTI

Denetimlerin başladığı 25 Haziran’dan bu yana yoğun bir çalışma yürüten Zabıta ekipleri, dün akşam saatlerinde Nazilli’nin tanınmış restoranlarından birini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. Daha önce üç kez mühürlenen ve mühür fekki yaparak ceza alan bu restoranın, Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan alanda onay olmadan yapılan bir yapı nedeniyle ruhsat alamadığı ortaya çıktı. Yıkım kararı bulunan bu alanı yıkmamak için uzun süredir direnen işletme, zabıta ekiplerinin ikazlarına rağmen işlem yapmayınca, dün akşam itibariyle mühürlenerek kapatıldı. Nazilli Etnografya Müzesi yanında bulunan işletmenin kapılarını çiçek saksılarıyla kapatarak Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı mühür işlemi gizlenmeye çalışılırken, işletmenin camlarına da ‘Sizler için yenileniyoruz. Tadilat dolayısıyla kapalıyız’ yazısı asıldığı görüldü.

Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü

Nazillinin Taninmis Restorani Muhurlendi 491261 2Dbbf0F1A0318D474F0Cc417281Eb282

İLÇEDEKİ DÜZEN VE GÜVENLİK SAĞLANACAK

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün bu sıkı denetimleri sadece bir restoranla sınırlı kalmadı. Uzun süredir devam eden denetimlerde, toplamda 19 işletmeye kapatma kararı alındığı ve bu işletmelere tebliğ yazılarının yazıldığı öğrenildi. Zabıta Müdürü Kubilay Erçin’in göreve başlamasıyla birlikte hız kazanan bu denetimler, Nazilli’de düzeni sağlamak ve vatandaşların haklarını korumak adına büyük bir adım olarak görülüyor. Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, bu denetimlerde Zabıta Müdürlüğü’nün kararlı duruşunu ve özverili çalışmalarını takdir ederek, ilçedeki düzeni ve güvenliği sağlamak için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Nazillinin Taninmis Restorani Muhurlendi 491261 1Bf9B651D1B6E814635A093E41Cad47A

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN