Karabıyık Amca’nın kendi tarifi ile evde doğal yöntemlerle ve hiç bir katkı maddesi olmadan hazırladığı gazozu, yaz aylarının kavurucu sıcaklığından vatandaşı ferahlatıyor.
Karabıyık Amca’nın 2018 yılında vefat etmesinin ardından tahtı devralan damadı Ali Ak, Nazilli sıcaklarının başlamasıyla Perşembe Pazarı'nda tekrar kayınpederinin tarifi olan gazozu ilçe halkına kavuşturdu.
KAYINPEDERİNİN GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Türkiye’de geleneksel gazozculuk işini yapan ikinci kişi olduğunu belirten Ak, öte yandan doğal limonata, Bozdoğan sucuğu ve Şam tatlısı yaptığını söyledi.
Gazozun şekerli ve şekersiz olarak iki çeşidinin olduğunu söyleyen Ak, "Evlenmeden önce marangozluk yapıyordum. Evlendikten sonra bu işe merak saldığım için kayınpederime yardım etmeye başladım. Yardım ederken çok sevdim ve benimsedim, hoşuma gitti ben de bu işi yapmaya karar verdim. Kayınpederimle 23 sene çalıştım. Geleneğimizi yaşatmak için bu mesleği yapıyorum. Yoksa herhangi bir ihtiyacım yok. Türkiyede geleneksel gazozculuk işini yapan ikinci kişiyim. Talep oldukça fazla. Nazilli halkı benimsedi beni. Sezon daha yeni başladı. Bu işi yapmaya gücüm yettiğince devam edeceğim. Gazozun yanında doğal limonata yapıyorum, Bozdoğan sucuğu yapıyorum, kışın Şam tatlısı yapıyorum. Ata geleneğini devam ettiriyorum. Bu geleneği biz bırakmayacağız. Yeni nesil bu işi yapmıyor, benim çocuklar ve torunlar yapmıyor. Ben bu işi yapan sonuncu kişiyim öyle de olacağını düşünüyorum" dedi.