Nazilli dün adeta faciayı yaşadı. İlçeye bağlı Yeşil Mahalle’de bulunan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün Nazilli Ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçmesuyu Tesisleri İkmali 2 Kısım inşaatında göçük meydana geldi.

DSİ’nin taşeron şirketi Sistem 2023 Yapı+Soysal Müh+ Markotel İletişim OGG firmasında çalışan 3 işçi Celal Yıldırım, Ramazan Okul, Burusk Şehmus Yapıştıran toprak altında kalarak yaşamını yitirdi. H.D. isimli işçi ise yaralı olarak kurtarılıp Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kuşadası'nda 31 göçmen kurtarıldı Kuşadası'nda 31 göçmen kurtarıldı

“DERİN BİR ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Faciayla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü sosyal medyada ortak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “DSİ Aydın 21. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde yapımına devam edilen "Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçmesuyu Tesisleri 2. Kısım İkmali" işinde, Aydın İli, Nazilli İlçesi, Yeşil Mahallesi civarında, 14.07.2024 tarihinde müteahhit firma tarafından çelik ana boru hattı imalatları yapılırken meydana gelen göçükte 3 işçinin hayatını kaybetmiş olmasından dolayı derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Yaşanan üzücü olay ile ilgili Savcılık ve Jandarma ekiplerince inceleme başlatılmıştır. Olay ile alakalı Genel Müdürlüğümüz tarafından da inceleme başlatılmıştır. Bu elim olayda hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR