Nazilli Bedensel Engelliler Derneği ve Ümran Erkan’ın organizasyonuyla hayata geçirilen ‘Sevgi İzi’ projesi hayata geçirildi. Belediye meydanında yapılan uygulamayla bedensel engelli bireylerin, özel çocukların ve yaşlıların kaybolduklarında daha kolay bulabilmek amaçlanıyor. Etkinliğe Nazilli Sümer Mahalle Talat Çamdeviren, Altıntaş Mahalle muhtarı Bahar Beşer, STK temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi.

Nazillide Sevgi Izi Ile Daha Hizli Bulunacaklar 510763 1Ee7B6Db9Bc5A59C111E14Ec8809Ed12

“AMAÇ ÖZEL BİREYLERİN DAHA HIZLI BULUNABİLMELERİ”

Özel bireylerin bu iz sayesinde daha kolay bulunabileceğini ifade eden Nazilli Bedensel engelliler Derneği Başkanı Aysun Bademli; ‘’Nazilli Bedensel Engelliler Derneği yönetimimizle birlikte karar almıştık. Sevgi İzi etkinliği yapıyoruz. Sevgi İzi’nin amacı otizm ve bireysel engellilerimiz kaybolduğunda daha kolay bulunabilmeleri için aileleriyle temasa geçebilmek. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.’’

DTO’da Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları sürüyor DTO’da Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları sürüyor

Nazillide Sevgi Izi Ile Daha Hizli Bulunacaklar 510763 79Bcad13F6B2983A05A27C1C276B82Bc

“KAYBOLMA RİSKİNİ YÜZDE 1’E DÜŞÜRMEK”

Uygulamanın mimarlarından ve Aydın’daki sorumlusu Müge Anlı ‘Sevgi İzi’ projesi Aydın temsilcisi Ümran Erkan, kaybolma riskinin yüzde 1’e düşeceğini ifade ederek, “2021’den beri bu işi yapıyorum. Bugün de bedensel engelliler derneği başkanı Aysun Hanımla Nazilli’deki engelli vatandaşlarımız, özel çocuklarımız ve yaşlılarımızla bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulamayla kaybolma riskini yüzde 1’e indirmek amacımız” ifadelerine yer verdi. Erkan ayrıca izler için kullanılan malzemenin gönüller tarafından alındığını belirtti.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR