Nazilli’de bölge tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi Nazilli’de bölge tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin tüzüğüne göre hareket ettiğini belirten Furkan Eftal Kırlıoğlu, adaylık sürecine nasıl başladığını şu sözlerle ifade etti: “Kongre süreci kesinleşince, Aydın milletvekillerimiz, MKYK üyemiz ve İl Başkanımız ile görüşerek Nazilli İlçe Başkanlığı’na talip olduğumu ilettim. Bu doğrultuda çalışmalara başladık. Partimizin tüzüğüne göre, Nazilli’deki 400 delegemizin yüzde 5’inin imzasını almam gerekiyordu. Delegelerimizden gerekli imzaları toplayarak adaylık başvurumu İl Başkanlığı'na sundum. Ancak adaylığımı açıkladıktan sonra İl Başkanımız Gökhan Ökten sürekli beni arayarak çekilmemi istedi. Bu noktada partimize zarar vermemek adına adaylıktan çekiliyorum.”

A K P A R~2-1

'AK PARTİ'YE YAKIŞMADI'

Yerel seçimlerde ikinci olan ilçe başkanının görevde kalmasında ısrar edilmesini anlayamadığını söyleyen Kırlıoğlu, “Yerel seçimlerde belediye başkan adayı yaptığımız isimle girdiğimiz seçimi büyük farkla kaybettik. Seçim sürecinde partide yaşananlar herkesin malumu. Nazilli’de partimiz büyük yara aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da seçimden sonra yaptığı açıklamalarda yenilenme ihtiyacını vurguladı, genç, dinamik ve hizmet arzusundaki partililerle yola devam edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu doğrultuda çalışarak adaylığımı duyurdum. Ancak yaşadığımız bu süreç, demokrasiyi tesis eden AK Parti’mize yakışmadı.” dedi.

N A Z I L L~1-7

'ÖKTEN SÜREKLİ BENİ ARAYIP ÇEKİLMEMİ İSTEDİ'

Açıklamalarına devam eden Kırlıoğlu, demokratik hakkını kullanmak istediğini belirterek, “İl Başkanımız son 2-3 gündür sürekli beni arayıp çekilmemi istedi. Partimiz elbette bazı temayül yoklamaları yapmış olabilir, ancak biz bu konuda bilgi almadık. Demokratik hakkımızı kullanarak çalışmalara başladık ancak istediğimiz sonucu alamadık. İl Başkanımız, yerel seçimde ve sonrasında partimize zarar veren bir ilçe başkanıyla devam etmekte ısrarcı oldu.” şeklinde konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 10 26 Saat 15.32.19 3F923C3A

'CUMHURBAŞKANIMIZIN MESAJLARINI DİKKATE ALDIM'

İl Başkanı Ökten'in basına yaptığı açıklamalarla uygulamalarının çeliştiğini savunan Kırlıoğlu, “Hiç kimseden korkumuz ya da çekincemiz yok. Partime zarar vermemek adına bu yolda dimdik ilerledim, ilerlemeye de devam edeceğim. Partimin genel merkezine isyan etmem söz konusu bile değil, tam tersine Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarını dikkate aldım. İl Başkanımız basına değişim vurgusu yapmışken mevcut uygulamalarda böyle bir değişim işareti yok. Bu karmaşık süreçte kendimizi harcatmayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var olduğu sürece davamız ve hizmetimiz sürecek. Partimize zarar vermemek için adaylıktan çekiliyorum.” dedi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR