Kamuoyunda tartışmaya neden olan ötanazi maddesiyle, sokaktaki sahipsiz hayvanların öldürülmesinin önünü açan “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” toplumun farklı kesimlerinden itirazlar yükseliyor. Son olarak Nazilli’de sokak hayvanlarına yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini kazanan Nazilli Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Hayvan, Kadın, Çocuk için Yaşam Hakkı Nöbeti gerçekleştirdi. Atatürk Parkı Önünde Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu öncülüğünde yapılan nöbete CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, CHP’li meclis üyeleri, dernek üyeleri hayvanseveerler katılarak destek verdiler.  Nöbette ayrıca şiddet görmüş eşşek, sahipleri tarafından sokağa terk edilen köpekler etkinliğe katıldılar. 

Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.37 26A82707
“ŞİDDETİ CAYDIRACAK KANUNLAR ÇIKMALIDIR”
Çıkarılmak istenen yasada hayvana şiddet ve istismarıyla ilgili bir şey olmadığını ifade eden Nazilli Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, “Duyarlı insanlar olarak can dostlar için bu yaz sıcağında bir araya geldik. Amacımız yaşam hakkının kutsal olduğu, bir şekilde TBMM’ye hatırlatmak. Maalesef geçtiğimiz günlerde TBMM’de yakışmayan görüntüler oldu. Milletvekilleri dahi şiddet gördü. Bizler istiyoruz ki gerçekten de sessiz kul olarak nitelendirdiğimiz Türk toplumunda hayvanlar hakkında sürdürülebilir çözümler olsun. Bununda çözümü kısırlaştırmaktır. Hukukun gerektirdiği şekilde yıllardan bu yana lokomatif hale gelmiş. Tecrübeli derneklerinde görüşleriyle bir arada yapılması gerektiğine inanıyoruz. TBMM’de sadece bir derneği görüşü alınarak Güvenli Sokak sadece kedi köpek üzerinden yapılıyor. Sadece kedi köpek üzerinden sokak güvenliği değil kadınları korumak, çocuk istismarı olarak ta bir şeyler yapılmalıdır, önlem alınmalıdır. Yıllardan beri duyarlı insanlar olarak, doğasever insanlar olarak gerekli çabayı sarf etmekteyiz. Sürekli sahadayız. Devletimizden, siyasi partilerden ve hükümetimizden bizim beklentimiz gerekli tesisler kurup kısırlaştırma yapmasıdır. Hep birlikte hareket ederek, en önemlisi yasada beklentimiz olan şiddetinde önüne geçilmesi. Çıkarılmak istenen yasada hayvana şiddet ve istismarıyla ilgili bir şey yok. Beklentimiz yasanın tekrar gözden geçirilerek bu can dostlarımıza yapılacak olan şiddeti caydıracak kanunlar çıkmasıdır.”  

Kuşadası'nda kurtuluş coşkusu alanlara sığmadı Kuşadası'nda kurtuluş coşkusu alanlara sığmadı

Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.35 Ed204989
“KANUNLAR YAŞATMAK VE KORUMAK ÜZERİNE OLMALIDIR”
Can dostlarımıza ses olmak için burada toplandıklarını ifade eden CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, “Gündem çok uzun zamandır can dostlar için çıkarılmak istenen yasa ile çalkalanıyor. Hayvanlarımızın, doğamızın sesi yok. Biz onların sesi olmak için burdayız. Bizim kanunlarımız yok etmek, öldürmek üzerine olamaz, yaşatmak ve korumak üzerine olmalıdır. Sokak hayvanlarını da korumak ve kollamak bizim görevimiz. Evt bir sorun var ama bunun çözümü hayvanları öldürmek değildir. Özelikle merdiven altı üretimizn yasaklanması gerekir. Ne yazık ki şu anki yasa tasarısında hiç bir şey yok. Sokak hayvanları yerinde yaşatılmalıdır. Kısrlaştırılacak, aşılanacak , rehabilite edilecek ve yerinde yaşatılacak. Biz CHP olarak yasa tasarısına sonuna kadar karşıyız. Birlikte de mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.     
Açıklamaların ardından Yaşam Hakkı Nöbeti alkışlarla, ‘Yasayı geri çek’ sloganlarıyla olaysız sona erdi.

Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.36 7Fbd5Fd3Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.36 7Af69A51Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.35 7C0Ee341Whatsapp Görsel 2024 07 19 Saat 23.21.34 0911Ed59

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR