Nazilli

Nazilli'de doktorlar iş bıraktı: 'Hekimler yoksulluk sınırında yaşıyor'

Nazilli'de, Türkiye genelinde olduğu gibi hekimler bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Nazilli Devlet Hastanesi önünde toplanan hekimler, mesleklerinin onuru için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayarak seslerini duyurdu.

Abone Ol

Türkiye genelinde 8 Ocak 2025 tarihinde, kamu hekimleri iş bırakma eylemi düzenledi. 6-10 Ocak tarihleri arasında iş bırakan aile hekimlerine de destek veren Hekimler Birliği Sendikası üyeleri, Nazilli’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Eyleme, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen ve parti yöneticileri de katıldı.

Hekimler adına açıklama yapan Hamdi Ayhan Sürücü, birinci basamak sağlık hizmetlerinin yetersizliğini dile getirerek “Yaşadığımız sorunlar, hakkı bir türlü ödenmeyen bu kutsal mesleğin değerini yok sayıyor ve bizleri tükenmişliğe sürüklüyor. Hekimler tükeniyor! Halkımız için, sağlığımız için, meslek onurumuz için artık harekete geçilmelidir! Bugün, 8 Ocak 2025'te, ülkemiz genelinde iş bıraktık. Biz hekimler, bu önemli günün sağlık sisteminin iyileştirildiği, haklarımızın karşılık bulduğu ve halkımızın sağlıklı bir geleceğe kavuştuğu bir dönüm noktası olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Sürücü, görevleri başında katledilen hekimleri de unutmadı. Şiddetin sona ermesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

"HEKİMLER YOKSULLUK SINIRINDA YAŞIYOR"

Doktorların gelirlerinin yetersiz olduğunu dile getiren Sürücü, “Bugün hekimler, yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Maaşlarımız insanca bir yaşam seviyesine çıkarılmalı ve emekliliğe yansıyan tek kalemden ödenmelidir. Riskli branşlarda ve zorlu bölgelerde çalışan hekimler için ek iyileştirmeler yapılmalıdır. Yüzde 11,54 enflasyon artışı bir zam değildir; gerçekte bir artış bile değildir! Memur çalışan ve emeklilere, yeniden değerleme oranına uygun refah artışı talep ediyoruz. Sabit gelirli çalışanlar olarak, gelir vergisi oranının yüzde 15 ile sabitlenmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

"HER HASTAYA YETERLİ ZAMAN AYRILMALI"

“MHRS ve iş yükü altında eziliyoruz” diyen Sürücü, her hastaya yeterli zaman ayrılabilecek düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Aile hekimlerinin sorunları çözülmezse, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde büyük bir yükün artacağına dikkat çekti.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Tüm hekimlerin sorunlarının tükenmişliği artırdığını belirten Sürücü, şunları söyledi:

“Hekim maaşları insanca bir yaşam seviyesine yükseltilecek ve emekliliğe yansıyan tek kalemden ödenecek. Sağlıkta şiddete karşı caydırıcı yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilecek. Hekimlerin iş yükü hafifletilecek. Birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilecek, aile hekimleri ve sağlık çalışanları için çalışma koşulları iyileştirilecek. Sağlık sisteminin her basamağı, hekimlerin haklarına saygı gösterilerek yeniden düzenlenecek. Sağlık sistemimizin çöküşüne seyirci kalmayacağız. Taleplerimiz karşılık bulana kadar mücadelemizden, birlikteliğimizden ve kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz!”