Nazilli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sümerpark’ta gerçekleştirilen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Nazilli Fatih Ortaokulu tarafından organize edilen program, sabah saatlerinde İstasyon Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
Kutlama programı daha sonra Sümerpark’ta devam etti. Programa Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin ile çok sayıda idareci, kurum müdürü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.
“ÇOCUKLARA İTHAF EDİLEN İLK VE TEK BAYRAM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek yaptı. Konuşmasında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Şimşek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve verilen değerin en güzel göstergesidir. 23 Nisan, dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır,” ifadelerini kullandı.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca, Nazilli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen futbol turnuvasında birinci olan Fatih Ortaokulu öğrencileri, kupalarını Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in elinden aldı.
Günün sonunda öğrencilerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni toplarken, okul stantları ziyaret edilerek program sona erdi.