Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bazı ilçeler mevcut illerden daha kalabalık ve gelişmiş yapılarıyla il olma potansiyeline yükseldi. Belirlenen ilçeler, il statüsüne geçmek için gerekli kriterleri karşılamaya çalışıyor ve yeni plaka kodları olan 82, 83, 84 gibi numaralarla il olmayı bekliyor.

Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü

İL OLMAK İÇİN ŞARTLAR BELLİ OLDU

Bir ilçenin il olabilmesi için karşılaması gereken kriterler belirlendi. Yeni plakaları almak isteyen ilçelerin en az 100 bin nüfusa sahip olması, il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta bulunması, belirli bir şehirleşme düzeyine ulaşmış olması, yeterli ulaşım imkanlarına sahip olması, geniş bir hinterlanda sahip olması, ekonomik çeşitlilik göstermesi, yüksek bir eğitim düzeyine sahip olması ve gelişmiş sosyal altyapı ve hizmetlere sahip olması gerektiği belirlendi.

Nazilli Yeni Plakalara Talip Tuik Il Olmak Icin Sartlari Siraladi 490210 43Bf1Dc4Cd8C3E2420Ed92B32E3B7E9F

NAZİLLİ YENİ PLAKALARA TALİP

İl olabilecek olan ilçeler 82,83 ve 84 plakalar için sıraya girerken, Nazilli’de yeni plakalara talip olmak için listede yerini aldı.

Nazilli gibi Türkiye genelinde de bu kriterlere uyan ve il olmayı bekleyen ilçeler Çerkezköy, Lüleburgaz, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, İnegöl, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, İskenderun, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba, Akçakale, Tarsus, Ergani ve Viranşehir olarak belirlendi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR